Vind nu een alternatief arts / therapeut in

BPHA - Beroepsgemeenschap van Psychosociale Hulpverleners werkend vanuit de Antroposofie


Contactgegevens
Secretariaat BPHA
Burgermeester Martenssingel 70
2806 CW Gouda
0182 510036
anneke_maissan@hotmail.com
www.psychohulp.nl


Omschrijving:
De psychosociale hulpverleners zijn georganiseerd binnen de Beroepsgemeenschap voor Psychosociale Hulpverleners werkend vanuit de Atroposofie (BPHA). Deze beroepsvereniging bestaat sinds 1989 en is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Antroposofische Zorgaanbieders (NVAZ) van waaruit ook een interdisciplinaire klachten-, en bemiddelings- en tuchtcommisie wordt verzorgd.

De beroepsgemeenschap hanteert een systeem van kwaliteitsbewaking, een beroepsprofiel en stelt eisen aan de bij- en nascholing van de aangesloten leden.

De leden van de beroepsgemeenschap zijn bevoegd op grond van een erkende HBO of universitaire opleiding. Daarnaast hebben zij een aanvullende scholing gevolgd op het gebied van de antroposofische hulpverlening. Vanuit de beroepsgemeenschap wordt aan kwaliteitsbevordering gewerkt door middel van overleg, intervisie en nascholing. De registratie is voor veel zorgverzekeraars een aanleiding om de hulpverlening te vergoeden.

Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

AgisAnderZorgAzivo
 
AZVZBesuredCZ
 
CZ DirectDe FrieslandDe Goudse
 
Delta LoydEnergiekHolland Zorg
 
KiemerLancyrMenzis
 
OHRAONVZPMA Zorgverzekering
 
PNO ZiektekostenSallandTake Care Now!
 
United ConsumersUnivéVGZ
 
VVAAZorg en Zekerheid

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht