Vind nu een alternatief arts / therapeut in

DCF - Dutch Chiropractic Federation


Contactgegevens
Secretariaat DCF
Rijnsingel 13
2987 SB Ridderkerk
06 55527766
dcfchiropractie@gmail.com
www.dcfchiropractie.nl


Omschrijving:
De DCF (Dutch Chiropractic Federation) behartigt de belangen van de in Nederland werkende leden van de ICA (International Chiropractors Association). De ICA werd in 1926 opgericht en is de oudste en met haar meer dan 8000 leden één van de grootste beroepsverenigingen van chiropractoren in de wereld.

Naar aanleiding van de Europese regelgeving op het gebied van het mededingingsrecht werd in overleg met de ICA in het jaar 2000 besloten om de DCF op te richten. De DCF is met de ICA geassocieerd en volgt strikt de regels, inzichten en beleid van de ICA.

Op grond van de Wet Klachtrecht Clienten Zorgsector zijn zorgverleners verplicht een onafhankelijke klachtencommissie in te stellen. Klachten over leden van de DCF worden behandeld door de klachtencommissie van Stichting Nationaal Register van Chiropractoren. Een link naar het klachtenformulier treft u hier aan.

Alle leden van de DCF dienen zich te houden aan de kwaliteitscriteria van Stichting Nationaal Register van Chiropractoren en worden hier jaarlijks op gecontroleerd.Deze beroepsvereniging is erkend door de volgende zorgverzekeraars:

AgisAvéro AchmeaAZVZ
 
BesuredCZCZ Direct
 
De AmersfoortseDe FrieslandDe Goudse
 
Delta LoydDitzoEnergiek
 
FBTOHolland ZorgIK!
 
KiemerLancyrOHRA
 
PNO ZiektekostenProLife zorgverzekeringenSalland
 
Take Care Now!VVAAZilveren Kruis Achmea
 
Zorg en Zekerheid

Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Er kunnen voorwaarden worden gesteld, bijvoorbeeld: alleen na doorverwijzing huisarts.Terug naar overzicht