Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Interpolis schrapt vergoeding alternatieve behandelingen.

dinsdag 05 november 2013

Zorgverzekeraar Interpolis vergoedt per 2014 geen alternatieve geneeswijzen meer uit de aanvullende verzekering. Het gaat bijvoorbeeld om acupunctuur en homeopathische en antroposofische geneesmiddelen.

Dit meldt het Algemeen Dagblad. Interpolis laat weten dat het liever investeert in vergoedingen die meerwaarde hebben, zoals fysiotherapie en betere dekking in het buitenland. 'Het is niet zo dat we geen heil zien in alternatieve geneeswijzen', licht directeur Arné van de Boom toe.

Gerichte investering
Interpolis stopt ook met vergoedingen voor brillen, kraampakketten, vaccinatie voor verre reizen en plaswekkers. Daarmee ontstaat ruimte voor gerichte investeringen. 'We zorgen voor extra dekking bij zaken waar torenhoge rekeningen kunnen ontstaan als het mis gaat', zegt Van de Boom.

De basispremie gaat in 2014 omlaag naar 92 euro per maand.

Bron: AD en Artsennet

Even over meerwaarde
Dus Interpolis ziet liever de vergoeding besteed aan fysiotherapie, je weet wel, de therapie voor uw bewegingsapparaat als er al iets fout is gegaan en ziet ook liever de centjes naar het buitenland gaan. Je weet wel, dat is die plek waar de gemiddelde Nederlander slechts 17 dagen per jaar aan het uitrusten is.

Liever investeren in behandeling dan in voorkoming
Liever zorg leveren dan voorlichting geven
Liever een patient in het buitenland dan een klant om de hoek
Liever gewoon uw geld dan iets aan vergoeding uitkeren

Dus lieve brildragers, jonge stellen met een kinderwens, mensen die graag ziektevrij uit het buitenland terugkomen, mensen met een gewichtsprobleem, mensen die liever op een natuurlijke manier hun gezondheid op peil houden...

Interpolis investeert liever in een ander die vanuit het buitenland ongevaccineerd torenhoge rekeningen moet declareren.
Maar het komende jaar wordt het wel goedkoper om niets uitgekeerd te krijgen! Das het goede nieuws...


Delen op Facebook

Er is 8 keer gereageerd


Geplaatst op maandag 11 november 2013 om 12:36:37 door Bianca
Mooi dan weet ik tenminste waar ik NIET moet zijn voor een zorgverzekering in 2014.
Ze moeten een aanvullende verzekering aanbieden waarbij je zelf mag beslissen waar je het geld aan besteed (accupunctuur, homeop. middelen etc.)
Verzekering op maat bestaat niet bij Interpolis dus dan maar op zoek naar een andere verzekering.
Geplaatst op woensdag 06 november 2013 om 18:56:03 door Wendy
Nouja... volgens mij hebben de bedenkers hiervan acute psychische hulp nodig! Nadeel voor hen...het wordt volgend jaar niet meer vergoed...
Geplaatst op woensdag 06 november 2013 om 13:56:53 door Jessie van hoof
Wees geen dief van je gezondheid kies voor alternatief!
Je portemonnee legt het je later wel uit!Geplaatst op woensdag 06 november 2013 om 11:56:26 door Nelly Borst
Zijn ze al een tijdje mee bezig "alternatieve" behandelaars pesten. Start met BTW heffing van 0 naar 21%. Goedgekeurde studie richting moeten in ene een zware westerse medische ondergrond hebben, waar je hoegenaamd niets mee doet. Oosterse geneeswijze met meer dan 1000 jaar ervaring die niet genezend werken etc. Je kunt dus een hoop kosten besparen en zelf een potje maken als je niet meer verzekerd dan de basisverzekering.Kun je ook aardig wat behandelingen per jaar nemen met vrijheid van keuze waar jij naar toe wilt.
Geplaatst op dinsdag 05 november 2013 om 23:27:29 door Remco de Jonge
Er is niets alternatiefs aan de natuur. Aanvullende geneeswijze zou een terechte benaming zijn. Zonde dat er alleen gepleisterd mag worden in plaats van te werken aan de bron. Gelukkig is dat wat de aarde ons echt schenkt helemaal voor niets!
Geplaatst op dinsdag 05 november 2013 om 22:18:02 door Sonja
Tja........de macht van de pharmaceutische industrie is moordend.
Geplaatst op dinsdag 05 november 2013 om 19:42:34 door ingrid van niekerk
Zoek dus goed uit waar je WEL verzekerd wordt voor alternatieve geneeswijzen, zoals bv kinesiologie. CZ doet t nog wel bv.
Geplaatst op dinsdag 05 november 2013 om 18:27:44 door Frank Planjer
Wanneer ben je eigenlijk alternatief = anders? Anders dan wat, erkende medische wetenschap, of zoals in mijn geval een geschoolde hulpverlener met jarenlange levenservaring, die in staat is preventieve zorg te verlenen, waardoor betrokkenen niet afglijden in ziekteverzuim. Die in staat is de weerbaarheid tegen negatieve psychische invloeden te versterken, waardoor betrokkenen beter in hun vel komen te zitten. Zomaar twee mogelijkheden van counselling. Wat doen de Zorgverzekeraars: kiezen voor dure alternatieven zoals psychologen in psychiaters met medicatie. Hiermee zeg ik uitdrukkelijk niet dat er gelijkwaardigheid tussen deze diverse hulpverleners bestaat, maar wel dat een groot aantal mensen die met een lichte vorm van therapeutische ondersteuning weer geholpen zijn, door de opstelling van zorgverzekeraars, die allerlei drempels opwerpen deze therapeuten te onthouden. Stom, kortzichtig en uiteindelijk duur!!

Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: