Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Dreigend tekort aan acupuncturisten

woensdag 20 augustus 2014

Er dreigt in Nederland een tekort aan acupunctuurartsen te ontstaan.

Dat komt door het aantal acupunctuurartsen, die zowel regulier arts zijn als gediplomeerd acupuncturist, dat de komende jaren met pensioen gaat.
Gemiddeld maken jaarlijks een miljoen Nederlanders gebruik van alternatieve geneeswijzen. Daarbij gaat het in een kwart van de gevallen om een acupuncturist. Door het dreigende tekort moeten patiënten gedwongen meer dan één arts, of een arts én een alternatieve genezer, consulteren en is er het risico dat behandelingen elkaar niet aanvullen en versterken.
Vergrijzing
De meeste patiënten die een acupunctuurarts of acupuncturist raadplegen kampen met een langdurige aandoening. Door de vergrijzing zal de behoefte aan artsen met een acupunctuurbevoegdheid hebben snel toenemen.

Pijnbestrijding
De gemiddelde leeftijd van acupunctuurartsen in Nederland is 60 jaar. Veel gaan de komende jaren met pensioen. Het aantal huisartsen en pijnbestrijders dat de tweejarige opleiding volgt is te klein om aan de huidige vraag te voldoen en is zeker onvoldoende bij de te verwachten groei.

Acupunctuur is bewezen effectief bij chronische pijnbestrijding, maar bijvoorbeeld ook bij ondersteuning van stoppen met roken.

(Bron: Skipr Redactie link naar artikel )Delen op Facebook

Er is 1 keer gereageerd


Geplaatst op dinsdag 03 november 2015 om 07:45:58 door Erik Jansen
Het jammere is dat deze opleiding zo ongelofelijk duur is, dat weerhoud mensen ervan om hem te volgen, misschien zit daar ook wel een gat in, een betaalbare opleiding aanbieden.

Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: