Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Barmhartigheid verboden in Breda

maandag 25 februari 2013

BREDA - Er werd hem al eerder een verbod voor het uitdelen van voedsel aan daklozen opgelegd. Maar nu is het de gemeente Breda echt menens. Kok Rahal Lamlih mag niet meer in de buurt komen van daklozenopvang 't IJ aan de Slingerweg. De gemeente vindt dat daklozen alleen voedsel mogen krijgen als daar een prestatie tegenover staat. Ook zou het uitdelen op straat van gratis eten voor te veel overlast zorgen.

Hij is zich van geen kwaad bewust. Kok Rahal Lamlih wil het eten dat hij krijgt van supermarkten en bedrijven blijven uitdelen bij de daklozenopvang 't IJ aan de Slingerweg in Breda.

Maar de politie heeft hem nu een halt toegeroepen. "Ik moest afgelopen maandag gelijk weer m'n auto in en als ik terug zou komen zou ik een boete krijgen!", vertelt Lamlih vol emotie. "Dit doet pijn, ik wil alleen de arme mensen helpen."


Al eerder een verbod
In 2011 kreeg Lamlih ook al een verbod om nog langer voedsel uit te delen aan de daklozen in Breda. Hij zou voor overlast zorgen, doordat er steeds meer mensen op af kwamen. En het gratis geven van eten staat haaks op het beleid van de gemeente. Die vindt dat daklozen er iets voor moeten doen.

De gemeente heeft de genereuze kok al eerder aangeboden in de daklozenopvang te komen koken. Waar daklozen voor een kleine vergoeding zijn eten kunnen kopen. "Dat wil ik niet!', zegt Lamlih. "Ik ga geen geld vragen van mensen, die geen geld hebben. Ik help ze zonder dat ik daar iets voor terug wil."

Niet op deze manier
De gemeente heeft alle waardering voor de intenties van de genereuze kok Lamlih. Maar niet op deze manier, zegt een woordvoerder van de gemeente. Daarom kan Lamlih een boete verwachten wanneer hij weer gratis voedsel uit gaat delen aan de Slingerweg. "Ik hoop dat ik hulp krijg van politieke partijen of de mensen uit Breda", zegt Lamlih. "Want ik wil hier niet mee stoppen." 

Auteur Joachim van Maaren (bron: www.omroepbrabant.nl )

Een boete omdat je iemand iets geeft..... wat een tijd, wat een land, wat een beleid.
Dat doet vermoeden dat de initiatiefnemer uit dit verhaal waarschijnlijk een ambitieze wethouder in het vaarwater zit die nu de nodige aandacht voor zijn weldoenerij misloopt. 
Eens even kijken op de site van de Gemeente Breda. Ze hebben zelfs een knop Armoedebestrijding en een pagina met tekst erachter. Eens even snel kijken: 

De foto links van het geld staat boven aan de pagina armoedebestrijding. Iedereen doet mee, dus ook Lamlih. Iets over een kortingspas, dus wel betalen maar minder. Bijzondere bijstand. Langdurigheidstoeslag, armoede en gezondheid van kinderen.

Nee, er staat niets over daklozen bij een buitentemperatuur onder het vriespunt. Ook niet in de zomer, het hele woord daklozen komt niet op de pagina voor. Dan maar eens de zoekfunctie op de site gebruiken. Er wordt verwezen naar een bestand uit februari 2012.

"Dit is een gemeenschappelijk persbericht van de gemeenten Oosterhout, Etten-Leur en Breda.

Iedereen die op straat leeft, heeft zorg nodig. Dat is het uitgangspunt voor het nieuwe beleid van de gemeente onder de noemer Stedelijk Kompas. Om daklozen zorg aan te bieden die bij hen past, heeft de Gemeente Breda een uitvoeringsplan opgesteld. In de afgelopen 2 jaar hebben de gemeenten Oosterhout, Etten-Leur en Breda nauw samengewerkt ....
bla, bla, bla.

Hebben ze daar echt 2 jaar voor nodig om er achter te komen dat daklozen ook moeten eten? 

Rahal loopt wethouder Cees Meeuwis dus voor de voeten.
De benadeelde wethouder: "Jammer", noemt Cees Meeuwis het. "Dat er een sfeer ontstaat dat wij als gemeente tegen Rahal Lamlih zouden zijn. We willen namelijk hetzelfde, mensen helpen. Als ik terug ben uit India zal ik hem zeker opzoeken en voorstellen om het te bespreken. "We zijn niet harteloos, we hanteren andere methoden." 
Jaja. Eens verder kijken naar meneer Meeuwis op de site: een artikel van 7 februari dit jaar. Breda steunt schoolgaande kinderen van arme ouders, Om armoede te lijf te gaan stelt wethouder Cees Meeuwis (Sociale Zaken) voor om vijf ton extra uit te geven. 


Ik heb maar 1 vraag: wat moeten die kinderen daar voor terug doen? 
Raar beleid, inconsequente man.


Delen op Facebook

Er is 2 keer gereageerd


Geplaatst op maandag 25 februari 2013 om 17:30:17 door J.J. Eindhoven
Volgens mij zijn ze bij de gemeente Breda niet goed bij hun hoofd. Ze waardering voor de geste van de kok, maar leggen wel een boete op. De ambtenaar die dit gezegd heeft is niet van deze tijd.
Maar ja hij heeft het niet moeilijk hij krijgt elke maand een geldelijk vergoeding op zijn rekening.
Geplaatst op maandag 25 februari 2013 om 15:33:17 door Anne-Jiese Gray
Soms wordt er ook gesjoemeld met geld bij de gemeente. Dus subsidie die ontvangen is, wordt achterover gedrukt. Wie weet wat er hier aan de hand is???

Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: