Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Transparantie door geheimhouding, verboden afspraken, hogere inkoopkosten en proefkonijnen

maandag 08 september 2014

Enige tijd geleden voorspelde ik dat ik binnen 5 jaar hetzelfde artikel over ons falende Ministerie van Volksgezondheid weer kon publiceren. Met als voornaamste inhoud dat de boeven daar gewoon doen wat ze willen, zelfverrijking normaal is, de beloofde transparantie niet bestaat, even sorry zeggen en weer doorgaan met graaien, maar vooral NIET doen wat je zegt of belooft. En daar gaan we weer. Wat is er nu weer gebeurd?

In het vorige artikel ging het over niet meer weten wat je met wie hebt afgesproken, vandaag gaat het over zeer goed weten wat je hebt afgesproken, maar daar geheimhouding aan verbindt dus niemand komt het te weten. Terwijl je gewoon Nederlands Belastinggeld uitgeeft.

RTL Nieuws bericht op 4 september:

SP wil uitleg over medicijnafspraken Schippers
Minister Edith Schippers van Volksgezondheid moet van de SP maar eens uit de doeken doen wat de prijsafspraken zijn die ze met fabrikanten heeft gemaakt over medicijnen tegen bloedstolling.

De SP reageert daarmee op een bericht in de Telegraaf dat de ambtenaren op VWS details over de onderhandelingen niet wilden prijsgeven aan de Tweede Kamer.

Glashelder
Het ministerie laat in een reactie weten dat de Tweede Kamer altijd 'glashelder' is ingelicht over afspraken die soms worden gemaakt met medicijnfabrikanten. Doel is om de prijs omlaag te krijgen zodat patiënten minder betalen. De prijs blijft vervolgens wel vertrouwelijk.
Link naar volledige artikel

Risico van bijwerkingen groot
SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten wil via schriftelijke vragen te weten komen hoe het precies zit. "Laat ze het maar uitleggen, ook als er sprake zou zijn van een misverstand." De SP vindt sowieso dat het ministerie zich op glad ijs bevindt door de banden met de industrie en de onderlinge prijsafspraken.

Ook over de nieuwe medicijnen waarover deze afspraken gaan, had en heeft de SP twijfels. Volgens Leijten was het risico van bijwerkingen groot toen ze werden toegelaten op de Nederlandse markt. Ze wil dan ook weten hoe het staat met het voorschrijven van de middelen en de veiligheid.

De Financieele Telegraaf bericht in een artikel op 4 september van Patricia Boon en Jan-Willem Navis:
Ministerie verzwijgt details medicijndeal
DEN HAAG - Ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) besloten in 2012 dat de Tweede Kamer niets mag weten over de details van een dure medicijnendeal.

Dat gebeurde al voor VWS de onderhandelingen met twee farmaceuten begon over dure pillen voor tienduizenden trombosepatiënten. De interne regels van het ministerie schrijven ’maximale transparantie’ voor, maar toch ging minister Schippers akkoord met de geheimhouding. Ambtenaren gingen daarna zo ver dat fabrikant Böhringer Ingelheim (BI) mocht meedenken over de tekst van de regeringsbrief aan de Tweede Kamer.
Dat blijkt uit stukken in het bezit van deze krant over de aanschaf van de medicijnen tegen bloedstolling, NOAC’s. Deze zijn omstreden, omdat ze veel duurder zijn dan de bestaande middelen. Het prijsverschil moest volgens notities van VWS worden betaald door te snoeien in de trombosediensten. Omdat de kosten konden oplopen tot 150 miljoen euro per jaar, besloot Schippers in plaats van de zorgverzekeraars de pillen te kopen. Zo kon ze kwantumkorting krijgen. Hoeveel is de vraag.
Na intensief overleg met leverancier BI en het Duitse Bayer besloot Schippers de Kamer slechts te melden dat ’enkele tientallen miljoenen’ bespaard konden worden. Link naar volledige artikel


Is dan alles op dit departement onkundig, geheim, corrupt of vriendjespolitiek?

Ja, waarschijnlijk wel, want de NCRV onthult in het programma Altijd Wat op 10 april 2013 over belangenverstrengelingen: de man van Edith Schippers adviseert het Slotervaartziekenhuis. 

De NCRV onthult in ‘Altijd wat’ dat de echtgenoot van minister Schippers Sander Spijker betaald adviseur is van het Slotervaartziekenhuis, waar de minister van alles mee te stellen heeft.
In het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is al weken een machtsstrijd gaande tussen de bestuurders, aandeelhouders en directeur Aysel Erbudak. De man van de minister adviseert de top hoe het beste te opereren om te kunnen blijven bestaan. Volgens deskundigen in de NCRV-uitzending, is er sprake van belangenverstrengeling.
Renske Leijten, SP Tweede Kamerlid zegt op de site van ‘Altijd Wat’: ‘Ik vind het zeer onverstandig dat de echtgenoot van een minister, die gaat over de toekomst van ziekenhuizen, de top van een ziekenhuis adviseert. De schijn van belangenverstrengeling kan daardoor opspelen en vragen over integriteit moet je als bewindspersoon vermijden. We gaan de minister president Rutte vragen wat hier precies gebeurt, of hij dit geweten heeft en of dit een wenselijke situatie is.’ Link naar artikel

Jaja, De NCRV... is dat wel de juiste organistaie om dit te onderzoekern ?
Persoonlijk lijkt het me beter dat dit door een onafhankelijke organisatie gebeurt dan dat er in Den Haag een groepje belanghebbenden de verrichtingen van een hierarchisch hoger geplaatste collega gaat beoordelen. Ja, de NCRV is daarom per defintie niet ongeschikt om dit te beoordelen. En per definitie beter dan iets wat in Den Haag is bedacht. Den Haag onderzoekt tot het begint te stinken en accepteerd een schamel 'sorry' om vervolgens weer door te gaan met wat ze al deden.
Het blijft toch je baas, immers.

De NCRV onderzoekt nog meer. Namelijk de verspilling in de zorg. Wat blijkt:
'Farmaceut maakt patiënt in het ziekenhuis afhankelijk van dure medicijnen'
'Farmaceutische bedrijven leveren merkmedicijnen soms tegen lagere prijzen aan bij ziekenhuisapotheken. De patiént raakt hier dan aan gewend en wil na behandeling in het ziekenhuis dezelfde medicijnen bij de apotheek. Maar wat blijkt: in de eerstelijns apotheek zijn deze een stuk duurder dan concurrerende merkloze medicijnen." Deze anonieme tip wordt door apothekers zelf bevestigd. Link naar artikel.

Tja, prijsafspraken maken, de boel voorliegen, sterfte onder proef-patienten, falende controle, echte ouderwetse kwakzalverij zoals bij wet bedoeld. Het hoort er allemaal bij en wij accepteren het schijnbaar. Jaarlijks stijgende kosten voor de zorgpremie, jaarlijks stijgende winsten door de zorgverzekeraars trots gepubliceerd in de dagbladen. 1 Miljard bespaard door betere inkoop van poedertjes, 340 miljoen over de balk door mismanagement tijdens de Mexicaanse Griep, oprotpremies voor corrupte en falende bestuurders, maar wel 331.000 Nederlanders die hun premie niet meer kunnen betalen. En als je dan in de problemen komt bij je bloedeigen zorgverzekeraar waar je waarschijnlijk al een jaar of 30 klant was: we dragen je over aan het College van Zorgverzekeraars, nu met een nieuwe naam Zorginstituut Nederland geheten (alsof ze met je gezondheid zijn begaan, het gaat nog steeds om Geld) is het eerste wat ze doen je premie met minimaal € 40,- per maand verhogen. Voor de iets ouderen onder ons: 6 jaar geleden betaalde je slechts € 20,- per maand voor volledige dekking met tandartsvergoeding. Snap jij het nog? Wel eens gekeken naar de prijzen in de zorg in België?

Ik kijk hier op de redactie eens uit het raam en eigenlijk tot mijn stomme verbazing zie ik niemand op straat om te demonstreren tegen deze ongelijkheid, dit bedrog, deze misstanden. Maar eerlijk is eerlijk, eigenlijk ben ik helemaal niet verbaasd. Wel verdrietig.Delen op Facebook

Er is 3 keer gereageerd


Geplaatst op maandag 29 september 2014 om 18:55:16 door Sylvia
Over proef konijnen gesproken.
Wist je er mannen gebruikt worden als proefkonijn zonder dat ze dit zelf weten?
BV je komt bij de dokter met prostaat CA.
De dokter geeft je dan een behandeling, en jij als patient denkt dat je chemos krijgt.....! De dokter laat je ook in die waan(!) tot je een paar jaar later op je sterfbed ligt en het ziekenhuis gaat vragen naar het feit of je TBC hebt.
Wat raar denk je dan, waarom zou je TBC moeten hebben?
Tot de uitslag komt en het ziekenhuis roept , Nee hoor u gaat wel dood sorry maar u heeft geen TBC.
Nee want het TBC virus hebben ze als "chemo"gebruikt!!!
Fijn dokter !
Geplaatst op maandag 29 september 2014 om 18:48:14 door Sylvia
Eucalipta Schippers heeft nog veel meer corruptie in petto.
Ze heeft bedacht dat ouders die een kind niet willen vaccineren dit onder dwang toch moeten doen in naam van de overheid.
Waar ze dan mee weg denkt te komen is een "wet" waarin staat datje als ouder je kind geen goede zorg mag onthouden!
Zou ze dan ook een afspraak maken over smartegeld van een paar millioen als een kind na een DKTP blijvend hersenletsel oploopt?
Verder heeft Eucalipta het bedacht dat je schildklier medicatie voor de hoofdprijs moet kopen. Het dierlijke medicijn verbieden, ook mag het niet meer via het buitenland geleverd worden. De staat maakt wel uit wat goed voor je is.
Dezelfde pillen in Belgie kosten voor dezelfde verpakking van dezelfde fabriek 9,90 euro.
In nederland 58,50 euro, met jawel hoor ook die 6 euro vanwege "de eerste uitgifte"voor iets wat je 7 jaar slikt.
Eucalipta, Eucalipta, wat heb je nog meer in je glazen toverkollen bol?
Geplaatst op maandag 29 september 2014 om 11:38:48 door Harold vd Veen
Is dit werkelijk waar? Kan dit zomaar in Nederland? Waarom hoor ik niets of lees ik dit niet in de kranten? Walgelijk gewoon, we lijken wel een stel proefkonijnen!

Ongelooflijk, ik heb hier geen woorden voor...

Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: