Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Als het auto's betreft...

woensdag 06 maart 2013

In Duitsland is een leuk klein autootje ontwikkeld speciaal voor vrouwen, speciaal voor deze tijd. De Roadie voldoet helemaal aan de nieuwste eisen: licht in gewicht, zuinig, betrouwbaar, in meerdere kleuren leverbaar. Bij de invoering in Europa stuitte de fabrikant wel op de nodige problemen qua veiligheid. Zo bleek de Franse Verkeerswetgeving niet in staat om een voertuig met die specifieke Roadie-kenmerken toe te laten. Jammer dan, dan maar niet in Frankrijk dacht de fabrikant. Er zijn nog genoeg andere landen en in Frankrijk rijden ze toch alleen maar in Franse auto's. Na een paar jaar bleek dat fantastische kleine autootje toch niet zo fantastisch. Er waren al snel negatieve berichten over de Roadie in de pers. De auto bleek spontaan te kunnen exploderen bij normaal gebruik. De hoeveelheid kunststoffen en brandstof aanwezig in de Roadie waren meer dan voldoende om de bestuurder direct en zonder enige kans van overleving te doden. Dit gebeurde niet altijd, maar kwam slechts 1 op de paar miljoen keer voor. Maar ja, Europa heeft toch 500 miljoen inwoners dus er was een aardige kans dat het vaker zou gaan gebeuren. De fabrikant was namelijk nog lang niet uitgeproduceerd en had zijn grondstoffen zeer opportunistisch ingekocht. 

Hier in Nederland
Na de invoering in Nederland overkwam een 11-tal Roadie bezitsters hetzelfde. Bij normaal gebruik, dus niet lekker-crossen-in-de-bossen, maar gewoon dagelijks woon-werk-verkeer sloeg het noodlot toe. Een vader die zijn 19 jarige dochter de Roadie kado had gegeven, deed verslag in het journaal gisteravond. De man was in tranen en vol onbegrip hoe het kon dat zo'n gevaarlijk voertuig gewoon op de Nederlandse markt was toegestaan. In totaal zijn er dus 11 bewezen gevallen van zelf-explosie bekend en dat was voldoende om de publiciteit te zoeken. Diverse familieleden en nabestaanden hebben zich verenigd en zijn op zoek naar antwoorden. Tijdens hun zoektocht bleken er nog meer gevallen boven water te komen. Zeker nóg 13 dames hebben het bezit van hun Roadie met de dood moeten bekopen. Op naar de minister.

De verantwoordelijke minister
In een interview met RTL 4 gisteravond in het journaal gaf de minister van Infrastructuur en Milieu te kennen eerst de mening van de deskundigen af te willen wachten. Zij stelde dat niet met zekerheid kon worden gezegd dat de Roadie verantwoordelijk was voor de 13 recente doden. Nadat Geert Gordijn aandrong op een stevigere uitspraak stelde zij: Jij kan toch ook niet bewijzen dat de Roadie die 13 doden heeft veroorzaakt? Geen woord over de eerste 11. 

Lieve minister van Infrastructuur en Milieu, de gemiddelde autobezitter redeneert iets anders dan jij.

- Ik ga naar mijn werk, ik stap in de auto, de auto explodeert en ik ben dood. De auto heeft het dus gedaan.
- Ik rij al jaren auto, Volkswagen, Ford en Audi. Deze ruil ik altijd in na drie jaar. Omdat de Roadie op de oprit is ontploft ruil ik nu mijn woning in voor een tijdelijke caravan. Dat was nooit zo, de auto heeft het dus gedaan.

Bovag kon wel snel een advies geven:

...Roadies mogen niet verkocht worden aan nieuwe klanten. Koop dus geen Roadie. Roadie bezitters kunnen gewoon doorrijden, want als er al iets had kunnen gebeuren was het al gebeurt, je bent dus waarschijnlijk wel veilig....

Ik, de meeste autobezitters en waarschijnlijk nog 17.000.000 Nederlanders waren enigzins verbaasd. Hoe kunnen we nu zo'n gevaarlijk voertuig toelaten op het wegennet. Met alle risoco's van dien. Tjemig de pemig, als je al een Roadie hebt was je dood geweest. Je bent niet dood dus is je Roadie waarschijnlijk wel een veilig exemplaar. Van een vakorganisatie nota bene!!!

Wat een verhaal
Zeker 24 doden in Nederland, ongeveer 30 in Groot Brittanië, een onbekend groot aantal in de rest van Europa. Zeg dat wel, wat een verhaal hè?. Het is gelukkig niet waar. Pure fantasie, pure fictie. Daarom ook mijn welgemeende excuses naar de Bovag voor het gebruik van hun naam en het standpunt, tevens excuses voor het RTL-team met name Geert Gordijn. En minister Schulz natuurlijk.
Waarom dan dit vreemde stukje tekst? Heel simpel, zou dit mogelijk zijn in Nederland:

Auto's waarvan je vantevoren niet met zekerheid van kan zeggen dat ze de bestuurder niet doden?

Nee, dat is niet mogelijk, daar zijn teveel wetten en invoerbepalingen voor. Tevens dienen voertuigen dusdanig gekeurd te worden dat dit absoluut uitgesloten is. Periodieke keuringen als APK voorkomen dat na de invoering er van alles aan de hand zou kunnen zijn. De APK is immers voor de veiligheid van de weggebruikers.

Leesbaarheid
Om het bovenstaande verhaal in de juiste context te plaatsen moet je de volgende verandering aanbrengen. 
Bepaalde woorden moet je vervangen voor andere woorden:
  • Vervang 'klein autootje' door anticonceptiepil
  • Vervang Bovag door Commisie Beoordeling Geneesmiddelen
  • Vervang Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor Ministerie van Volkgezondheid
  • Vervang Roadie voor Diane 35
De rest van het verhaal klopt helaas. Kortom, wij zijn als autobezitter beter beschermd dan als consument van geneesmiddelen.Delen op Facebook

Er is 2 keer gereageerd


Geplaatst op donderdag 14 november 2013 om 10:34:11 door Paul
Update: Er zijn meer doden gevallen door dit medicijn dan de eerste 11 en later 13 zoals in dit verhaal is aangegeven. Er wordt nu gesproken over 27 doden in plaats van 13. De eerste 11 tellen dus nog steeds niet mee. Triest.
Geplaatst op woensdag 06 maart 2013 om 17:20:34 door Peter Frens
@AGO, je had me in het begin. Ik had werkelijk geen idee waar je heen wilde. Wederom sterk stuk. Walgelijk wat allemaal mogelijk is om winst te maken.

Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: