Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Wat een nieuws....

donderdag 28 maart 2013

Ben ik voor de afwisseling eens een keer aardig over onze minister Schippers in het artikel gister, wordt ik nog geen 24 uur later geconfronteerd met de zoveelste blunder van haar departement.
Zijn al die inspecteurs van Volksgezondheid weer eens vergeten met welke criminelen ze afspraken hebben gemaakt.

Ik hanteer hier even het begrip crimineel omdat een crimineel willens en wetens persoonlijke verrijking boven het belang van een ander stelt. Desnoods ten koste van een ander. Dit criterium is bij falende artsen die op non-actief worden gezet, via achterkamertjespolitiek in een ander land aan het werk gaan dus van toepassing. Met alle consequenties van dien. 

Onwetendheid troef
Minister Edith Schippers geeft aan dat zij simpelweg niet weet met wie er afspraken gemaakt zijn. Geen idee welke inspecteur afspraken heeft gemaakt in welke zaak betreffende onbekend falen met een onbekende arts in een onbekend ziekenhuis. En daar sta jij nu net op de wachtlijst. Voor dezelfde behandeling met dezelfde arts...

Onmogelijk
Hoe is het toch mogelijk dat in de tak van sport waar jaarlijks meer dan € 60.000.000.000 (lees 60 miljard) in omgaat, dit soort afspraken gemaakt kunnen worden. Buiten alle papieren om? Geen dossiervorming, geen controle, geen centrale administratie en geen beheer. Er wordt zelfs geen verantwoordelijkheid voor genomen.

Op TV zien we wel allemaal verontwaardigde kamerleden, maar we herinneren ons ook nog wel de berichtgeving over exact hetzelfde onderwerp in 2008. Ook toen ging het om onnodig lijden en overlijden van patienten door falende artsen. Ook toen kwam naar boven dat er mensen aan het werk waren geweest die elders binnen Europa hun bevoegdheid waren kwijtgeraakt. Ook toen verontwaardigde gezichten bij kamerleden en ook toen de belofte alles tot op de bodem uit te zoeken. Ook toen tóch afspraken met Nick Reijnen, de arts in het Scheperziekenhuis te Emmen met 7 doden op zijn naam.

In 2010 heeft de IGZ, de Inspectie voor de GezondheidsZorg zelf in haar eigen beleid de richtlijn opgenomen om niet meer op deze wijze te handelen. In 2011 sloot de IGZ toch echt een deal met Rob Heintjes, blunderend in Venlo, verder werkend in Schotland.
Kwam niet voor de rechter. En daarna kwam Jansen Steur...

5 jaar later
We zijn nu 5 jaar later, betalen ons helemaal blauw aan premie, krijgen praktisch niets meer vergoed vanuit de aanvullende verzekering, worden geconfronteerd met allerlei dure instanties die de kwaliteit moeten bewaken en moeten nu ook nog eens meer dan ooit luisteren naar een stelletje chemicaliënhandelaren in Brussel en.... er is niets veranderd.
De minister weet nog steeds van niets, belooft weer verbetering en haar collega's beloven het wederom tot op de bodem uit te zoeken.

Over 5 jaar leest u mijn reactie weer...


Delen op Facebook

Er is 0 keer gereageerd


Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: