Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Vertrouwen

dinsdag 21 mei 2013

Zondag even commercieel gekeken. Het RTL journaal om 19:30.
Naast het verschrikkelijke nieuws over de mogelijke vondst van de twee vermiste broertjes ook nog wat andere zaken die wij moeten weten.

Ik ga niet al te diep in op de individuele items, want ik heb geen verstand van politiek. Ik spreek liever vanuit mijn hart en spreek liever de waarheid. Hier in vogelvlucht de verschillende onderwerpen in het weekoverzicht aan het eind van de uitzending op zondag 19 mei 2013:

          *** De Week van het misplaatste vertrouwen *** 


  • Staatssecretaris Frans Weekers is op de hoogte van lekkage van ons belastinggeld naar Bulgarije via een fout in de wet. In deze tijd van bezuiniging, in mindering brengen, het met minder moeten doen óf : ach mevrouwtje, wees blij dat u net nog kán betalen, meent deze zakkenvuller dat niets doen, liegen, niets mededelen aan zijn opdrachtgever én de Kamer niet of onvolledig informeren de juiste oplossing is. Natuurlijk sputtert er een klein partijtje tegen, maar de meerderheid heeft vertrouwen in zijn geboden excuus en oplossing en Fransje mag door op de ingeslagen weg. Dus alle frauderende Bulgaren aan de huurtoeslag, de Polen aan de Nederlandse zorgtoeslag, maar onze bejaarden de hele dag in pyama in bed, thuishulp pas na je 85-ste ontvangen of je rekening rechtstreeks aan het College van Zorgverzekeraars mogen overmaken met een begripvolle verhoging van minimaal 35%. Gaat goed jongens!
  • Scharrel-ei blijkt geen scharrel-ei. Gewoon dat dure stempeltje erop en de klant betaald gewoon ietsje meer. Zakkenvullen met een label dat vertrouwen moet bieden in een natuurlijk produkt. Dat kennen we. We hebben met zijn allen miljoenen teveel betaald in de onderzochte periode 2009-2011. Het misbruik bestaat natuurlijk al veel langer, maar alleen deze periode konden ze onderzoeken. OM gaat 5 (!) mensen vervolgen.
  • Groene Stroom is helemaal niet Groen. Via een verkooptruuk met ander landen wordt ons de grijze vervuilende energie aangeboden als groen. Dit kenden we al van de Emissie-quota. Doen we nu ook gewoon met energie. Uit eigen beweging is de Nederlandse Energie Maatschappij naar buiten gekomen met deze 'wij zijn wel eerlijk' bekentenis. Commercie troef....
  • 'We hebben jarenlang teveel betaald aan de pomp'. Jóh....... ooit wezen tanken in de grensstreek of tijdens vakantie in het buitenland? Tuurlijk betalen we veel te veel. Das allemaal belasting voor de Overheid enzo... wat is er nu dan aan de hand? We werden bestolen door ánderen. En dát accepteert de regering niet. Er blijken onderling illegale afspraken gemaakt te zijn en daar wist niemand iets van. Ook de controleurs hebben niets gezien en gemerkt.... wij hebben dus ook hiervoor jarenlang teveel betaald.
  • Het schandaal rond de declaraties van valse ziekenhuizen is groter dan verwacht. In de afgelopen week is weer eens pijnlijk duidelijk geworden waarom onze ziektekosten de pan uit rijzen. Je verzekeraar mag betalen voor een nachtje opname terwijl je thuis was. Enig idee wat zo'n nachtje chemische verzorging kost? Schijnt niet incidenteel, maar structureel te gebeuren.
  • Staatssecretaris voor Volksgezondheid ontvangt een rapport hierover maar weigert dit door te sturen. Ook deze staatssecretaris informeert de Kamer dus niet. Ze worden ze toch echt voor betaald denk ik.
  • Diane 35 dodelijker dan eerder aangetoond. In plaats van 11 doden zijn er helaas 18 doden te betreuren. De gifpil is verboden in Frankrijk, maar hier in Nederland gewoon gebruikt als anticonceptiepil. Het gebruik tegenwoordig dient zicht te beperken tot middel tegen overmatige lichaamsbeharing en anti-acné. Maar dit bericht bereikt huisartsen niet altijd, dus Diane 35 zal nog wel even in het nieuws blijven.

Vertrouwen & Respect
Misschien ben ik wel ouderwets, maar ik weet niet beter dan dat je vertrouwen en respect moet verdienen. Vertrouwen blijkt pas na een lange periode en respect uit het nakomen van je woorden. Als ik dit bovenstaande zo lees en helaas het is waar: dit komt allemaal uit 1 uitzending, heb ik dan nog wel respect en vertrouwen in mijn Overheid, mijn gekozen vertegenwoordiging die mijn belangen behartigd? 

Hier staat heel duidelijk dat de mensen die wij dienen te vertrouwen ons vertrouwen niet waard zijn, dat zij hun collega's niet informeren en dat wij onveilige medicijnen voorgeschreven krijgen. 
En dat is nu net het verschil tussen een politieke belofte en beleid.

Delen op Facebook

Er is 1 keer gereageerd


Geplaatst op vrijdag 24 mei 2013 om 16:17:17 door Peter
Gadver, je hebt helaas gelijk. Ik heb de uitzending ook gezien. Om misselijk van te worden. Veranderd er dan niets?

Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: