Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Tuinkers groeit niet naast draadloze router

vrijdag 24 mei 2013

wifi en gezondheidDeense middelbareschoolleerlingen wilden weten wat het effect is van straling van mobiele telefoons op planten.

Vijf tweedeklassers hebben een experiment uitgevoerd dat internationaal de aandacht heeft getrokken. De resultaten waren duidelijk.


De meisjes ontdekten dat ze zich moeilijker konden concentreren op school als ze de nacht ervoor met hun mobieltje naast het bed hadden geslapen. Ze wilden het effect van de straling op mensen gaan onderzoeken, maar de school beschikte niet over de benodigde apparatuur om een dergelijk experiment te kunnen uitvoeren. De meisjes richtten zich vervolgens op planten.De leerlingen plaatsen zes bakjes met tuinkerszaadjes in een ruimte zonder straling en zes bakjes in een ruimte naast twee draadloze routers, die volgens de meisjes ongeveer dezelfde soort straling uitzenden als een mobiele telefoon.


tuinkers zonder wifi stralingtuinkers met wifi straling
De gezonde tuinkers links en rechts de tuinkers die is blootgesteld aan de routers

Twaalf dagen lang werden de planten geobserveerd en gemeten. Ze werden gewogen en gefotografeerd. Na het experiment spraken de resultaten voor zich: de tuinkers die zich in de buurt van de routers bevond was grotendeels niet gegroeid. De meeste plantjes hadden het niet overleefd. De tuinkers in de andere ruimte deed het echter goed.
 
wifi stralingsonderzoek met tuinkers in denemarken


Het experiment leverde de meisjes een finaleplaats in een regionale wetenschapswedstrijd op. 
Daarnaast hebben Lea Nielsen, Mathilde Nielsen, Signe Nielsen, Sisse Coltau en Rikke Holm de aandacht weten te trekken van wetenschappers uit Engeland, Nederland en Zweden.

Professor Olle Johansson van het Karolinska Instituut in Stockholm is erg onder de indruk van het expiment. Hij wil het gaan herhalen met hoogleraar Marie-Claire Cammaert van de Vrije Universiteit Brussel.

“We slapen niet meer met onze mobiele telefoon naast het bed,” zei Lea. “We leggen ons mobieltje ver weg of in een andere kamer. En de computer staat altijd uit als we gaan slapen.”Bron: via Nibiru.nl - MNN.com via Dr.dk Foto: Kim HorsevadDelen op Facebook

Er is 0 keer gereageerd


Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: