Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Creatieve en succesvolle Duitse reclame-stunt zeer ongezond

vrijdag 24 mei 2013

Knappe WiFi-guerilla-reclame voor Sixt Rent-a-Car op Duitse vliegvelden

Ok. Ik ben nieuwsgierig geworden en klik op de link. Reclamewereld.blog.nl blijkt de plek van bestemming. Een site voor geinteresseerden en professioneel betrokkenen in de reclamewereld. Ik kwam daar op terecht via de bovenstaande kop. Guerilla, wifi en vliegveld spraken mij op één of andere manier wel aan. Wat nu weer? was mijn gedachte. Hier het artikel met filmpje. Neem de moeite en kijk even. 


Hier het artikel:

Knappe WiFi-guerilla-reclame voor Sixt Rent-a-Car op Duits vliegveld
 

Nieuw, lijkt mij: WiFi Guerilla Reclame. Knappe actie voor Sixt Rent-a-Car op het Duits vliegveld van Hamburg. 
Waar het stikt van de reclame, ook van verschillende concurrerende autoverhuurbedrijven. 
Hoe hun superaanbieding met die fraaie BMW op te laten vallen? 

Door ze door te laten dringen in het hele vliegveldgebouw. 
Men neme vijf erg krachtige wireless networks, installeert ze achter de balie van Sixt (en geve ieder netwerk een eigen heading). Een knap idee van het Duitse reclamebureau Jung Von Matt en it-er ‘Jan’. In bijgaand filmpje wordt het allemaal uitgelegd. 
Zie ook de WiFi-reclame van GermanWings (en het eveneens Duitse reclamebureau Lukas Lindemann Rosinski) op de site van Adverblog. Overigens is de term guerilla in het Sixt-geval niet terecht, want dat is installeren en wegwezen; het WiFi-systeem wordt ook permanent geïnstalleerd op de vliegvelden van Berlijn, Frankfort, Keulen en München.
(Tekst: Michael van Os Bron: link)

En daar gaat het nu precies mis
Juist ja, het zit hem in de woorden permanent, door laten dringen, hele vliegveld, erg krachtige zenders. 
Wat geeft de consumenten-jagers het recht om met elektronische hagel op alle aanwezigen te schieten als je alleen die éne vertegenwoordige zónder car-rental-afspraakje die toevallig ook nog van de kleur oranje uit jouw logo houdt én denkt aan zélf rijden in een vreemd land voor slechts 1 vergadering mét rondleiding....

Juist, dat recht hebben ze niet. Maar het gebeurt toch. Er zijn simpelweg te veel belanghebbenden om de waarheid onder ogen te zien. Juist dat wat de laatste 10 jaar enorm veel geld heeft opgeleverd (telecom, internet, navigatieapparatuur) blijkt op een andere manier nog véél meer geld op te leveren (ziektekosten, premies, voorlichting en belasting). Natuurlijk gaat hier voorlopig weinig veranderen. Want zolang er geen deugdelijk onderzoek plaatsvind en er allerlei verschillende kleine onderzoeken plaatsvinden, kan onze wetgever alles terzijde schuiven want enig onafhankelijk en gefundeerd onderzoek ontbreekt...zeggen ze. De resultaten zijn overal om ons heen zichtbaar. 

www.rijksoverheid.nl
Dit is de website waarmee onze overheid ons kan informeren. Het lijkt me meer dan logisch dat dit informatie-orgaan ongeveer hetzelfde roept als wat we dagelijks gedoseerd aangeboden krijgen via de andere media. Dus over straling roept de overheid op www.rijksoverheid.nl:

"Elektromagnetische straling
De huidige wetenschappelijke gegevens tonen niet aan dat er een verband is tussen blootstelling aan elektromagnetische velden en negatieve gezondheidseffecten. Er is een uitzondering hierop: kinderen die in de buurt van hoogspanningslijnen wonen hebben mogelijk een verhoogde kans om leukemie te krijgen. Het gaat om 1 geval extra per 2 jaar. Of daadwerkelijk sprake is van een oorzakelijk verband is nog niet bekend." (bron: link)

Dit is dus overheidsinformatie 'het gaat om 1 geval per 2 jaar extra' 
Ja, wat; per huishouden, per straat, per duizend burgers, per miljoen inwoners...per wat?

Hoe dan ook, dat is dan 1 geval teveel.Delen op Facebook

Er is 0 keer gereageerd


Reageren op dit artikel


Naam: *
E-mail:
Website:http://
Reactie: *
Beveiligingscode: