Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Cesar (Oefentherapie Cesar)


Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode. Paramedisch betekent onder andere dat deze behandeling gevolgd kan worden na verwijzing door een arts. De oefentherapie is vernoemt naar Maria Dorothea Cesar-Pollack die in de 20er jaren van de vorige eeuw in Amersfoort deze behandeling ontwikkelde. Net als bij Mensendieck is deze gericht op bewegen en houding.
 
De behandeling is opgesteld in een individueel behandelplan waarbij de behandeling gericht is op een incorrecte houding of manier van bewegen, eventueel veroorzaakt door een ziekte of afwijking.
 
Maria Dorothea Cesar-Pollack verspreide haar behandeling middels een vakopleiding. Tijdens de behandeling wordt er nagenoeg geen gebruik gemaakt van apparaten, waardoor de patient deze oefeningen ook in zijn eigen omgeving kan doen. Er wordt zeker gekeken naar de mens en zijn werk, omgeving etc waardoor deze oefeningen maatwerk zijn.
 
De behandeling kenmerkt zich door een hoge mate van zelfredzaamheid, waardoor de kans op herhaling van de klachten zeer klein wordt, mits de gecorrigeerde manier van bewegen en de houding natuurlijk opgevolgd wordt.