Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Dorn methode


De Dorn Methode is een natuurgeneeskundige manuele behandeling die zijn oorsprong vindt in Duitsland. 
Dieter Dorn, een landbouwer uit Allgäu, kwam in aanraking met deze methode, toen nog niet bekend onder deze naam, waarbij hij zeer eenvoudig van zijn rugklachten als gevolg van spit werd afgeholpen. Zijn behandelaar overleed enige tijd later, waarna Dieter Dorn het als zijn missie zag deze vorm van therapie nieuw leven in te blazen, aangepast aan deze tijd en veel mensen met de therapie in aanraking te laten komen.

Rugpijn en nekklachten zijn veel voorkomende klachten in de huidige maatschappij waarin mensen veel achter de computer zitten, lang autorijden en meer stress hebben dan ze aankunnen. Met de Dorn methode kunnen een groot aantal rugpijnklachten, ook die al langere tijd aanwezig zijn effectief opgelost worden.

Doordat er in de beweging correctie van de ruggenwervels en gewrichten plaatsvindt is de Dorn methode een zachte effectieve behandeling. Dorn methode is een samenwerking tussen behandelaar en cliënt, van druk uitoefenen en beweging.

Dorn is eenvoudig en effectief in het opheffen van gewrichtsblokkades, scheve wervels en wervelkolom, bekkenscheefstand en beenlengteverschil, waardoor klachten van rugpijn, de nek, hoofdpijn, verminderen of zelfs verdwijnen.

De Dorn methode is een goede manier om het lichaam aan te zetten tot het proces van vernieuwing