Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Fytotherapie (kruidengeneeskunde)


In de fytotherapie, ook wel kruidengeneeskunde genoemd, waarbij kruiden als geneesmiddelen worden toegepast, is het gebruikelijk de plant in zijn medicinale werkzaamheid te beschrijven en toe te passen aan de hand van de geanalyseerde inhoudstoffen. 
Deze benadering richt zich dus vooral op de materiële bestanddelen van de plant, waarbij het kruid wel in zijn geheel wordt aangewend. 
Dit in tegenstelling tot de allopathische therapie, waarbij het hoofdbestanddeel uit het geheel van het kruid wordt geïsoleerd en tot geneesmiddel verwerkt. Men gaat er bij fytotherapie vanuit dat een deel van de werking verloren gaat, die het bestanddeel juist uitoefent als onderdeel van het geheel en wordt tevens de werking teruggebracht tot een invloed op enkel materieel niveau.

Aanvullende informatie:


NFPN - Beroepsorganisatie voor Natuurgeneeskundig TherapeutenBeroepsorganisatie voor Paranormale Therapeuten, NFPN, werd in 1960 opgericht. Het belangrijkste doel is de maatschappelijke en wettelijke erkenning van het beroep paranormaal therapeut. De NFPN stelt daarom hoge eisen aan hun leden of zij die het willen worden.
De volledige toelatingsprocedure is aan te vragen bij het secretariaat. De leden van de NFPN houden zich aan strenge praktijkvoorschriften en aan een erecode. Er is een klachtenprocedure en een tuchtrecht. De NFPN controleert de praktijkuitoefening van leden via een visitatiecommissie en binnenkort ook door een cliententevredenheidsenquete.
De NFPN werkt samen met andere organisaties van paranormaal therapeuten in de koepelvereniging Het Verbond. Hierin zijn ruim 400 therapeuten vertegenwoordigd en de beide HBO opleidingen HJBC en ANZN. De stichting RING heeft de NFPN na een diepgaand onderzoek geregistreerd als een kwaliteitsberoepsorganisatie.