Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Geactiveerde Zuurstoftherapie / Spirovitalisering


Geactiveerde Zuurstof Therapie of Spirovitalisering is de therapie waarbij de cliënt 'verrijkte' zuurstof tot zich neemt. Van enkele sporters is het reeds bekend dat zij zich van deze methode bedienen én met resultaat.

In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden gaat het niet om pure zuurstof, deze is immers giftig voor de mens, maar om gefilterde buitenlucht. De lucht wordt in een apparaat gezuiverd en aan de zuurstof wordt extra energie toegevoegd. Deze verrijking wordt door het apparaat middels fotosynthese bewerkstelligd, net zoals in de natuur.

Dus de cliënt ademt gewone lucht in, deze is alleen schoner en heeft wat extra energie in zich. Er gaat een regulerende werking vanuit en die heeft op het autonome zenuwstelsel en de menselijke cellen een betere zuurstofbenutting tot gevolg. Het positieve effect dat hiervan uitgaat heeft merkbare verschillen op het gebied van vele lichaamsfuncties, zoals het immuunsysteem, de ademhaling, hart en bloedvaten, uw stofwisseling en kan zeer positieve effecten hebben op mensen met COPD, bloeddrukproblemen, slaapstoornissen en slaapapnoe. 

Door de versterking van het immuunsysteem worden er door het lichaam zelf meer anti-oxidanten aangemaakt welke de vrije radicalen neutraliseren en daardoor een gunstig effect hebben op de huid, de ogen en het verouderingsproces.

Recente studie in Duitsland heeft aangetoond dat het 'slechte' cholesterol met 20% vermindert en het goede met 40% toeneemt waardoor de kans op een hartaanval aanzienlijk wordt verkleind. ( Dr. Erich Krämer)

Uit diverse onderzoeken is als bijkomende conclusie naar voren gekomen dat nagenoeg álle proefpersonen vrijwel direct beter sliepen, fitter wakker werden en gedurende de dag beter presteerden. Al ging het in bepaalde gevallen echt om een onderzoek naar astma, COPD, diabetes of andere aandoeningen.