Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Kleurenpunctuur


Kleurenpunctuur werkt niet met naalden zoals punctuur doet vermoeden. Het werkt wel op de acupunten welke gelegen zijn op de meridianen in ons lichaam. Men zegt wel eens: zonder licht geen leven. Dit is het uitgangspunt bij deze therapie. Er wordt licht met een bepaalde frequentie op een acupunt gehouden om blokkades weg te nemen, energie weer vrij te laten stromen en om het zelfhelende vermogen van ons lichaam te (re)activeren.

Verschillende frequenties bij licht betekenen verschillende kleuren, vandaar dat niet iedereen met dezelfde kleur of frequenties behandeld wordt. 

kleurenpunctuur
Overzicht van het kleurenspectrum en de golflengte in nanometers

 
Zoals de meeste mensen weer gaan stralen als zij in het voorjaar de eerste zon weer op het gezicht krijgen, zo reageert het lichaam ook wanneer er tekorten van bepaalde frequenties zijn. Een gevoel van opleving en energie.

Kleurenpunctuur werkt bij lichamelijke en geestelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugklachten, depressie, leerproblemen, stress, burn-out. Ook zijn er behandelingen om pijn te "verlichten", de weerstand te versterken, maar ook om licht te laten vallen op wie je in wezen bent.
Behalve gekleurd licht gebruikt de therapeut soms ook speciaal geslepen kristallen.