Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Overgangspraktijk


De overgang is een volkomen natuurlijk proces, waarbij wordt gezocht naar een nieuw evenwicht. Dat gaat gepaard met lichamelijke ongemakken. Enkele voorbeelden van deze ongemakken kunnen zijn: de bekende opvliegers, neerslachtigheid, huidverandering/huidproblemen, hoofdhaar dat dunner wordt, lichaamshaar dat juist meer wordt, sneller prikkelbaar, gewichtstoename, verandering van slaappatroon, etc..etc.. 
Zoveel mensen, zoveel verschillen. 

Gelukkig dat door de huidige medische wetenschap er in veel gevallen, in meer of mindere mate, iets aan gedaan kan worden. De tijd van niet klagen, maar dragen is gelukkig voorbij en u staat hier dan ook niet alleen in.

Een overgangspraktijk of overgangsconsulent kan u helpen bij het vinden van de juiste weg. 
Te denken valt aan informatie, advies en begeleiding. 
In Nederland zijn sinds enige tijd overgangspraktijken waar vrouwen terecht kunnen voor deze specifieke levensfase. 

Wist u trouwens dat u hier niet alleen in staat? 80% van de vrouwen in de overgang ondervindt klachten in de meest uiteenlopende vormen. Vergelijk het maar met de zwangerschap, de hormoonhuishouding stond toen ook behoorlijk op zijn kop en toen ging u ook naar de zwangerschapsconsulente om u voor te laten lichten over een zeer belangrijke fase in uw leven. Ook toen waren de meeste veranderingen toe te schrijven aan de veranderende hormoonhuishouding...