Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Stoppen met Roken


Elke roker wil graag stoppen met roken. Elk jaar zijn er weer duizendenden rokers die met een opgewekt gevoel beginnen aan die poging die natuurlijk wel gaat lukken, maar de opgewektheid verdwijnt snel en maakt plaats voor prikkelbaarheid, zich ongemakkelijk voelen, snel geirriteerd raken tot en met ruzies in de huiselijke kring.

Overbodig om te zeggen dat roken niet gezond is en je er dus zo snel mogelijk mee zou moeten stoppen. Op deze website geven wij een aantal mogelijkheden die de roker ondersteunen in zijn of haar poging om daadwerkelijk te stoppen. Er bestaat geen perfecte methode; de ene therapie werkt wel voor jou , maar weer niet voor de ander. 
Kijk eens rond en vind de methode die het best bij jou past.

Op deze site worden diverse methodes aangeboden en hieronder beschreven:
  • Stoppen met Roken middels Acupunctuur
  • Nooit Meer Roken (Roy Martina Experience - RME)
  • Stoppen met Roken met Lasertherapie
  • Stoppen met Roken met Pleisters / Kauwgom
  • Stoppen met Roken met de Super Smoker®
Stoppen met Roken middels Acupunctuur
Acupunctuur wordt bij deze methode voor twee doelen ingezet:
Auriculotherapie of ooracupunctuur om de behoefte te minderen waardoor het karakter meer te vertellen krijgt. Het tweede doel dient om de bijverschijnselen te minderen waardoor en minder ongemakken optreden. Hierdoor is de kans toegenomen om het stoppen succesvol vol te houden. 

Nooit Meer Roken RME
De unieke Nooit Meer Roken RME methode is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:
  1. Roken is geen verslaving maar een gewoonte die moeilijk te doorbreken is omdat deze volledig automatisch geprogrammeerd is in de hersenen. Daarom lukt het slechts weinig mensen om op basis van alleen wilskracht te stoppen met roken.
  2. Stoppen met roken op wilskracht kost enorm veel energie en is een gevecht tegen jezelf en je zenuwstelsel omdat je automatische piloot 'zegt' dat je moet roken. Om moeiteloos te kunnen stoppen met roken moeten de neurosynapsen (verbindingen tussen de zenuwcellen) in de hersenen die het roken in stand houden, opnieuw geprogrammeerd worden. Het is, na jaren van onderzoek op een groot aantal patiënten, gelukt om hiervoor een unieke methode te ontwikkelen.
  3. Om voor een optimaal resultaat te zorgen is een speciaal nazorgpakket ontwikkeld dat bij de Nooit Meer RokenRME sessie is inbegrepen.
  4. Verder zijn er geen ontwenningsverschijnselen, geen gewichtstoename en heeft men een levenslange garantie op de behandeling.

Meer informatie op www.nooitmeerroken.nl 

Stoppen met Roken met Lasertherapie
Deze mwthode gebruikt de meest verfijnde methode uit de acupunctuur; laserlicht. De laser, eigenlijk een smalle uiterst sterke lichtbundel, wordt op de juiste plek gericht om ongeveer dezelfde effecten te bereiken als in de methode waarbij acupuntuur met naaldjes wordt ingezet. Deze methode is pijnloos en heeft niets te maken met de laser die we uit Hollywood kennen, de huid blijft intact.
Het staat wetenschappelijk vast dat met behulp van lasertherapie endorfinen worden aangemaakt, die de nicotinereceptoren tijdelijk verzadigen. Endorfinen zijn lichaamseigen stoffen die zorgen voor een gevoel van ontspanning en stabiliteit. Hierdoor heeft het karakter meer kans om het van het lichaam te winnen.

Stoppen met Roken met pleisters of kauwgom
Er zijn diverse merken die zogenaamde nicotinepleisters of nicotinehoudende kauwgom aanbieden. Uitgangspunt is dat eerst de gewoonte doorbroken wordt zónder lichamelijke klachten die u minder gemotiveerd maken. U krijgt immers nog steeds nicotine binnen. Maar zonder teerstoffen en andere levensgevaarlijke gassen. Nu de gewoonte doorbroken is, is het makkelijker om te stoppen met de handeling.

Stoppen met Roken met de SuperSmoker®
Er zijn inmiddels meerdere methodes ontwikkeld icm de Supersmoker; met of zonder nicotine. De cartridges die in de huls geplaatst worden bevatten nicotine, waardoor de lichamelijke behoefte bevredigd wordt zonder de meest giftige stoffen die normaal in tabak zitten. Het roken geeft wel de bevrediging maar niet de vervuiling. Niet voor u en niet voor uw omgeving. Dit systeems is niet expliciet bedoeld om te stoppen, maar kan u hierbij wel helpen. De fabrikant heeft ook de SuperSmoker Zero ontwikkeld die, zoals de naam al aangeeft, géén nicotine bevat. De roker inhaleert waterdamp, ziet een beetje rook en proeft tabaksrook, maar zonder de verslavende stof nicotine. Uitgangspunt is dat de handeling nog wel verricht wordt, maar de verslavende stof achterwege blijft waardoor men mentaal makkelijker kan stoppen, omdat de behoefte reeds is afgenomen / gestopt. Meer informatie op www.supersmoker.nl 
 

Voor alle bovenstaande methodes geldt: Als je er niet achter staat, werken ze geen van alle en geen van de systemen scoort 100% garantie op daadwerkelijk stoppen. 

Best wel logisch: die eerste peuken waren toch niet te roken, maar u hield vol totdat het ging 'smaken', dus nu ook weer even volhouden. Wat komt in jaren gaat niet weg in minuten...