Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Zink

Auteur: Johan E. Sprietsma

Categorie: Voeding en dieet

ISBN: 9789020252033

Zink bestellen

Beschrijving:
Onze voeding bevat te weinig spoorelementen. Zwangere vrouwen krijgen gemiddeld maar 50% van het zink dat ze nodig hebben. hun baby's krijgen daardoor vaker aangeboren afwijkingen. Dat zijn ook de overbeweeglijke, woordblinde kinderen met leer- en gedragsproblemen en de kinderen die meedoen met elke ziekte. slecht eten en aanleg hebben voor allergieën en voedselallergieën.
Een zinktekort bij de moeder veroorzaakt allerlei blijvende veranderingen bij het kind, die dat kind later weer zal doorgeven aan zijn eigen kinderen.
Dit boek is de derde populaire, gedeeltelijke samenvatting van een uitgebreide literatuurstudie.
Eerder al verschenen de ankertjes 'Zink en onze stofwisseling' en 'Zo ontstaat anorexia bij jonge vrouwen en kankerpatienten'.
(beide uitverkocht)
De auteur was meer dan twintig jaar als medisch-biologisch statisticus actief betrokken bij het uitvoeren en analyseren van proeven over spoorelementen, vitamines, hormonen en de stofwisseling bij dieren. Zijn eigen ziekte dwong hem tot dit speurwerk.
In dit boek zet hij uiteen hoe een zinktekort uitgerekend die immuunfuncties verstoort, die otch al zwakker zijn bij mensen met een speciaal, erfelijk bepaald type immuunsymsteem. Het hebben van zo'n type immuunsysteem én een tekort aan ziek maakt die mensen meer dan normaal gevoelig voor stress en het ontstaan van allergieën, voedselallergieën, auto-immuunziekten zoals: reuma, diabetes mellitus, multipele sclerose en lupus erythematodes en kanker.
Aangegeven wordt hoe extra zink beschermt tegen tumorgroei. Een voeding arm aan calorieën in het algemeen en aan vetten in het bijzonder, maar rijk aan mineralen, spoorelementen en vitamines blijkt ziekten te kunnen voorkómen, remmen of genezen.


Terug naar overzicht