Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Aids Fonds
Belangenvereniging die opkomt voor mensen met hiv/aids en betrokkenen in Nederland

Omschrijving:
Wat doet het Aids Fonds
Het Aids Fonds bestaat sinds 1985. Het Aids Fonds is er voor iedereen die met hiv/aids of de gevolgen daarvan te maken heeft of kan krijgen. Onze missie is ‘naar een wereld zonder aids’. Dat betekent dan ook dat het Aids Fonds actief is in Nederland én daarbuiten.

Het Aids Fonds zet zich in voor:
  • Aidsbestrijding in ontwikkelingslanden
  • Wetenschappelijk onderzoek
  • Aidsbestrijding in Nederland
  • Ondersteuning van mensen met hiv

Individuele hulpverlening
Voor mensen met hiv, die door hun ziekte in financiële problemen dreigen te komen, kan Individuele Hulpverlening van het Aids Fonds soms bijspringen. Het gaat veelal om kosten die een gevolg zijn van hiv en die niet worden vergoed via de ziektekostenverzekering, de Sociale Dienst of de Wet Voorziening Gehandicapten en die mensen niet zelf kunnen betalen. Individuele Hulpverlening helpt ook mensen die illegaal in Nederland verblijven.

Belangenbehartiging in Nederland
Het Aids Fonds financiert de Hiv Vereniging Nederland, de belangenvereniging die opkomt voor mensen met hiv/aids en betrokkenen in Nederland. De drie hoofdtaken van de Hiv Vereniging zijn: informatievoorziening, onderling contact en ondersteuning, en belangenbehartiging. Daarnaast maakt het Aids Fonds voor mensen met hiv activiteiten mogelijk, die door anderen worden georganiseerd. Hierbij gaat het om weekends, sportmogelijkheden en ontwikkeling van informatiemateriaal.Contactgegevens
Aids Fonds
Keizersgracht 392
1016 GB Amsterdam
020 6262669
info@aidsfonds.nl
www.aidsfonds.nl


Terug naar overzicht