Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Alopecia Vereniging
Belangenvereniging voor mensen met haarverlies

Omschrijving:

De Alopecia Vereniging is een landelijk werkende vereniging van en voor lotgenoten.

De twee meest voorkomende vormen van alopecia zijn:

  • Alopecia areata, dit betekent 'pleksgewijze haaruitval'.
  • Alopecia androgenetica, de klassieke mannelijke kaalheid, bij vrouwen ook wel ‘haarverlies volgens het vrouwelijk patroon’ genoemd.


Alopecia kan iedereen - man of vrouw, jong of oud - treffen.

Een kleine greep uit de activiteiten van de Alopecia Vereniging:
Regionale contactdagen
Er worden regelmatig regionale contactdagen voor leden georganiseerd. Tijdens deze contactdagen kunnen mensen met alopecia elkaar in kleinere groepen ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Bovendien wordt er op deze dagen voorlichting gegeven over camouflerende make-up en haarwerken.

De Kinderdag en jongerendag
Eenmaal per jaar organiseert de vereniging een dag voor kinderen met alopecia en hun ouders. Voor de kinderen met alopecia is het fijn om te ervaren dat zij niet de enige zijn met alopecia. Tegelijkertijd wordt er met de ouders van deze kinderen in groepen gesproken over hun speciale problemen als ouders. De kinderdag is bedoeld voor kinderen tot ca. 15 jaar.
De jongerendag is alleen bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar. De invulling van deze dag is gericht op jongerenthema’s en kunnen zij in contact komen met leeftijdsgenoten.

Landelijke verenigingsdag
Jaarlijks organiseert de vereniging een landelijke dag, soms met daarin de algemene vergadering, enkele lezingen over aan alopecia gerelateerde onderwerpen en een presentatie van diensten en producten die mensen met alopecia (kunnen) gebruiken. Naast ontmoeting wordt op deze dag ook veel informatie gegeven door deskundigen en door lotgenoten. Na of tijdens het houden van de lezingen worden leden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan de deskundigen.

Lotgenotencontact HaarOm bijeenkomsten
3 á 4 maal per jaar organiseert de vereniging huiskamerbijeenkomst op verschillende locaties in Nederland. Deze bijeenkomsten worden gegeven in drie sessies (1x per week) met een eigen thema. Aan deze gesprekken kunnen maximaal 10 mensen met alopecia deelnemen. Niet alleen kom je in contact met andere mensen met alopecia, door de opzet van thema’s en de geleide gesprekken krijgt men meer inzicht in ‘jou manier van omgaan met alopecia’.

Telefonisch lotgenotencontact
Het contact tussen lotgenoten is één van de hoofdtaken van onze vereniging. U kunt de Alopecia Vereniging 7 dagen per week (ook in de avond) telefonisch benaderen met vragen over alopecia, over producten, over dienstverleners of als u gewoon even wilt praten met iemand die de problemen rond alopecia kent. Alle contactpersonen zijn ervaringsdeskundigen. Dat wil zeggen dat zij zelf alopecia hebben of dat zij een partner of kind met alopecia areata hebben. Zij weten als geen ander welke problemen alopecia met zich mee kan brengen en welke invloed alopecia heeft op het leven van alledag.
 Contactgegevens
Secretariaat Alopecia Vereniging
Postbus 1007
3860 BA Nijkerk
06 36485017 - 033 2471045
info@alopecia-vereniging.nl
www.alopecia-vereniging.nl


Terug naar overzicht