Vind nu een alternatief arts / therapeut in

Stichting VoedselAllergie
Patintenorganisatie voor mensen met een voedselallergie en een niet-allergische voedselovergevoeligheid

Omschrijving:
De Stichting VoedselAllergie is een patiëntenorganisatie voor mensen met een voedselallergie en een niet-allergische voedselovergevoeligheid. Onder de naam NVAS (Nederlandse Voedselallergie Stichting) is de stichting in 1985 opgericht; sinds 1999 gaan we met onze nieuwe naam door het leven.Vrijwilligersorganisatie
Behalve de genoemde bureaumedewerkers zijn alle medewerkers van de Stichting VoedselAllergie vrijwilligers.
Er zijn drie teams die gericht op de kerntaken Lotgenotencontact, Voorlichting en Belangenbehartiging hun werkzaamheden verrichten. Daarnaast kennen we de ondersteunende teams Financiën en Organisatie. Elk team kent een aantal projectmedewerkers die op een deeltaak van deze kerntaken actief zijn.
Ter ondersteuning kan een beroep worden gedaan op een netwerk van deskundigen. Dit netwerk bestaat uit mensen van verschillende disciplines (zoals allergologen, kinderartsen en diëtisten) die stuk voor stuk hun sporen op het gebied van voedselallergie ruimschoots hebben verdiend.

Contactpersonen
In het land wordt de Stichting VoedselAllergie vertegenwoordigd door contactpersonen. De meeste contactpersonen fungeren als telefonisch steunpunt, enkelen leiden een contactgroep. Deze contactgroepen organiseren regelmatig bijeenkomsten die u kunt bezoeken. Het programma van deze activiteiten vind u hier.
De contactpersonen weten niet alleen - altijd door eigen ervaring - veel over voedselallergie, ook kunnen ze vaak adviseren over artsen en diëtisten in de regio die veel ervaring met voedselovergevoeligheid hebben. Meer informatie over het werk van contactpersonen vindt u op deze site onder het kopje “Lotgenotencontact” Belt u hen gerust voor informatie. Sommige contactpersonen kunt u ook mailen.

Werkgroepen
Naast de kennis en ervaring van de contactpersonen, hebben we nog mensen "in huis" die zich gespecialiseerd hebben op bepaalde aspecten van voedselovergevoeligheid, bijvoorbeeld de werkgroep Baby's en jonge kinderen, Werkgroep Anafylaxie en de Werkgroep Voeding & Gedrag. In het menu, onder het kopje Lotgenotencontact, vindt u meer informatie over deze werkgroepen.


Contactgegevens
Stichting VoedselAllergie
Postbus 207
3860 AE Nijkerk
033 4654964
info@stichtingvoedselallergie.nl
www.voedselallergie.nl


Terug naar overzicht