Jos DassenKruisweide 15
6118 AP Nieuwstadt
Limburg
06 11378252
info@dewegnaargezondheid.com

www.dewegnaargezondheid.com

Disciplines:
Celzouttherapie, Dorn methode, Kindertherapie

Omschrijving:
Droom niet je leven....
maar leef je droom....
Pluk de dag..!

Dorn Methode
De dornmethode is eenvoudig, begrijpelijk en doeltreffend, hierdoor kan men niemand schaden tijdens de behandeling. Het klinkt onmogelijk, met deze methode is het volkomen normaal dat men mensen met wervel- en gewrichtsklachten pijnvrij kan maken, ook al zijn deze klachten reeds jaren aanwezig. Voor het toepassen van deze methode worden geen medicamenten, injecties of instrumenten gebruikt. Bij de dornmethode worden steeds alle gewrichten en wervels onderzocht en indien nodig gecorrigeerd. De methode wordt ook wel Dorntherapie genoemd.

Bekkenscheefstand is vaak de oorzaak van bezwaren
jos dassen dorn methode limburgDe basis van de dornmethode is altijd de correctie van beenlengteverschil! De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze steunpilaren ongelijk lang zijn, ontstaat er een bekkenscheefstand! 

Dit is een veelvoorkomend probleem, het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen veel chronische problemen: (darm- en blaasproblemen, heupklachten, lage rugklachten, nekklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, scoliose, etc.). 

Nederland telt ruim 400.000 mensen met chronische lage rugklachten. Van de bevolking heeft 50 % op de een of andere manier te maken met rugklachten. Ook worden steeds meer kinderen ermee geconfronteerd. Hoewel medicijnen niet altijd de eerste oplossingen zijn, worden ze veel toegepast ter bestrijding. Mogelijkerwijs zijn veel rugproblemen met weinige, eenvoudige handgrepen en oefeningen te verhelpen. 

Breußmassage
Wat Breußmassage precies is, laat zich het meest makkelijk uitleggen door een voorbeeld met een spons. De spons stelt de tusselwervelschijf voor. (op de tekening met 1 aangegeven)

tussenwervelschijf en ruggegraatAls men op een natte spons langere tijd een gewicht legt wordt het vocht uit de spons gedrukt, droogt uit en wordt zo dun als een schijf. Verwijdert men het gewicht en legt men de spons in een emmer met water, dan zuigt deze zich vol en krijgt weer de originele vorm. Precies zo is het bij onze tussenwervelschijven. De ingemasseerde Johannesolie (let op*) wordt door de tussenwervelschijven opgenomen, deze kunnen weer dikker (uitzetten), zachter en elastisch worden, zodat de wervels na deze massage gemakkelijker via de dornmethode in hun ideale positie teruggebracht kunnen worden. Het is niet alleen puur de Johannesolie die zorgt voor een verbetering van de tussenwervelschijven, de totale behandeling van de methode Dorn -Breuß is noodzakelijk voor een verbetering van de totale wervel en rugproblematiek. Bij bestaande osteoporose of pijnen, moet deze massage zacht doorgevoerd worden, de massage mag geen pijn veroorzaken. 
Bij grote wervelkolomproblemen, hevige pijnen of een strakke spierspanning(en) waardoor de wervels lastig te verschuiven zijn, is deze “Breuß” massage een ideale voorbereiding voor de navolgende “Dorn” behandeling. 
(* Het gebruik van Johannes-olie als massage is ten strengste af te raden tijden de zwangerschap. Deze olie kan de weeën opwekken.)

Dorn - zuigelingen & peuters
Niet alleen volwassenen maar zeker bij kinderen is het zéér belangrijk dat zij met een rechte wervelkolom door het leven lopen. Welke uitwerking hebben verschoven wervels en gewrichten bij baby’s, peuters en opgroeiende kinderen? 

dorn bij kinderen en peutersZij bevinden zich in de lichamelijke ontwikkelingsfase, verschoven wervels of gewrichten kunnen een blokkade of een ontwikkelingsstoring veroorzaken van de organen in het complete lichaamssysteem. Bij volwassenen is vaak het pijnsymptoom de verklikker dat er iets is verschoven, bij baby’s en opgroeiende kinderen functioneert dit nog niet. Zij maken zich kenbaar met veel geschreeuw, onrust, traagheid, slaap-, verteringsproblemen, verhoogd ziekteproces, klein van gestalte, zwak immuunsysteem, huid-, oog- en oorproblemen, slecht zien en horen, bedplassen, bewegingsarmoede, slechte sportprestaties, neiging tot overgewicht, chronische verkoudheid, hoesten, bronchitis, hartproblemen, vroegtijdige tandproblemen etc.

Dikwijls worden deze symptomen aan de normale ontwikkeling toegeschreven, wat zij vaak niet zijn. Vaak kan een verschoven wervel, gewricht of heiligbeen de veroorzaker zijn. Dit is op een zachte natuurlijke manier heel gemakkelijk te corrigeren, als de moeder (ouders), therapeut of arts maar weet hoe. “Dorn-behandelaars” kunnen dit! 

Informatie & afspraak maken
Het is bijna onmogelijk om hier alle mogelijkheden en behandelingen op te noemen. Ik wil u graag verwijzen naar mijn website voor uitgebreide informatie. Ook kunt u via de website een afspraak maken. Bellen kan natuurlijk ook: tel 06 11378252. Voor de website, klik hieronder op de afbeelding.

* Op maandag is de praktijk in Simpelveld open. Schilterstraat 1, 6369 TP Simpelveld