Vind nu een alternatief arts / therapeut in
De Bach Bloesem Remedies zijn nog net zo essentieel als toen zij ontdekt werden. 
Bij Ainsworths worden de remedies van dezelfde planten geprepareerd als die Dr.
Bach gebruikte. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de soorten die in het wild groeien. De Ainsworths Bach Bloesem Remedies zijn gemaakt op basis van brandy met een verdunning van 1 : 240. Deze bereidingswijze is de exacte methode waarop Dr. Bach zijn remedies maakte. Alhoewel Dr. Bach homeopaat van beroep was, vermelde hij duidelijk dat zijn Bach Bloesem Remedies absoluut geen homeopathische bereidingen waren.

Het is al veel jaren geleden dat Nora Weeks, de trouwe assistent van Dr. Bach, John Ainsworths kennis liet maken met de Bach Remedies.
Tegenwoordig heeft Ainsworths Ltd. zich als producent van de Bach Bloesem Remedies een betrouwbare en bekende naam opgebouwd.


John Ainsworths
John Ainsworths besloot om het fabricageproces van Dr. Bach opnieuw vanaf het begin te analyseren. 
Hoe ging het Dr. Bach zelf af? De historische betekening van het Bach Centrum in Mount Vernon was bekend, maar gelijktijdig wist Ainsworths, dat hier het einde van de weg van Dr. Bach was en dus niet waar hij begonnen was. 
Hij had immers al het idee, dat de remedies uit in het wild groeiende planten gemaakt zouden moeten worden. 
De planten, die Ainsworths gebruikt, zouden uit zo'n ecologisch gebied moeten komen waar ze geen contact gehad zouden hebben met mensen, zodat hun werking hier niet door beïnvloed zou kunnen worden.

En vandaag de dag worden de Ainsworths Bach Bloesem Remedies nog steeds gemaakt van planten, struiken en bomen, die in gebieden groeien waar geen mensen komen. Vrij van vervuiling, beïnvloeding en verstoring.

Ainsworths Pharmacy
De Ainsworths Pharmacy, vlakbij gelegen bij de oude praktijk van Dr. Edward Bach. De apotheek van Ainsworths ligt in het hart van 't traditionele Londonse Artsendistrict in New Cavandish street, slechts enkele straten verwijdert van het de oude praktijk van Dr. Bach in Harley Street. Nadat John Ainsworths in 1989 met pensioen ging, heeft Tony Pinkus zijn werk voortgezet. Tony Pinkus heeft zich als auteur een belangrijke plek weten te verschaffen in Engeland en maakt de Ainsworths Bach Bloesem Remedies nog precies zoals en in de geest van Dr. Bach en Nora Weeks.

Ainsworths Pharmacy is sinds jaren de hofleverancier aan het Engelse Koningshuis.

Tegenwoordig heeft Ainsworths meer dan 60 werknemers die werken in de apotheek en in de productie. Tegenwoordig levert Ainsworths haar producten aan Therapeuten, patiënten en winkels. U vindt de Bach Bloesem Remedies van Ainsworths bij ons in de webwinkel.