Vind nu een alternatief arts / therapeut in
massageEr zijn veel verschillende soorten massages. In dit overzicht proberen wij een aantal van de verschillende massagevormen aan u uit te leggen of weer te geven waar het bij die vorm om gaat. U kunt hierna zelf de keuze maken voor een vorm van massage die het beste bij u past of welke voor u het meest geschikt is. Vraag altijd extra informatie aan de masseur of therapeut als u een bepaalde vorm van massage wenst die een klacht moet wegnemen of verminderen. Ook is het van belang om aan te geven als u bijvoorbeeld medicijnen gebruikt, hartproblemen heeft, zwanger bent, herstellend van een ziekte of na operatie. 
Er wordt 'gewerkt' aan uw lichaam, uw bloedsomloop en ledematen. Het kan zelfs raadzaam zijn om u na de massage naar huis te laten rijden door een ander persoon. Dit vanwege de soms overweldigende ontspanning waar u zo lang mogelijk van zou moeten kunnen genieten.


 

           Klik hier voor ons aanbod van massage en masseursKlassieke Massage
klassieke massageDe meest voorkomende vorm van massage tegenwoordig. Deze vorm wordt ook wel Zweedse Massage genoemd. Zweedse massage vanwege de naam van de ontdekker/ontwikkelaar, de zweedse schermer en gymnastiekleraar Per Hendrik Ling. 
Ten onrechte wordt hij als de grondlegger aangewezen, want het was de nederlander Johan Georg Mezger die de Franse Terminologie heeft geintroduceerd en vastgelegd. 
De begrippen 'effleurage'(wrijven), 'petrissage'(kneden), 'tapotement'(ritmisch slaan) en 'friction'(stevig wrijven) werden door Mezger vastgelegd en tot op heden gebruikt. Later is daar 'compression'(stevige druk uitoefenen) aan toegevoegd.
Johan Georg Mezger leefde van 1838 tot 1909.

Anma Massage
anma massageDoor handel en zeevaart is de Traditionele Chinese Geneeskunst al vroeg in de geschiedenis in aanraking gekomen met andere culturen. Zo ook met de Japanse. De japanners hebben zich deze vorm van masseren ongeveer 1300 jaar geleden eigen gemaakt en deze vorm staat bekent als Anma Massage. Anma betekent druk en wrijf of kalmeren door wrijven. De oorspronkelijk chinese vorm heet Anmo en was de eerste vorm die op papier is gezet om te kunnen doceren. Dit is ongeveer 2500 jaar geleden al gebeurd. In Japan is deze vorm geperfectioneerd en wordt toegepast om het lichaam op te warmen, te helpen ontspannen en spierpijn en spierklachten te verhelpen. Anma wordt gezien als de voorloper van sportmassage, tuina en shiatsu en is ook bekend onder de naam Japanse Massage.

Tuina
tuina massageTuina, uitgesproken als twie na, is een massagevorm die gebaseerd is op de oude principes van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Tuina wordt al 2000 jaar beschreven en wellicht nog langer beoefend en wordt geroemd om het therapeutische effect dat er vanuit gaat. 
Vooral in China en de Verenigde Staten is Tuina Massage geliefd. 
Net als in de TCM gaat het bij Tuina Massage om het herstellen van de lichaamsbalans en de vrije doorstroom van de universele levensenergie Qi. Door deze balans heeft het lichaam alle gelegenheid om zichzelf te herstellen. Zoals bij Shiatsu wordt er druk op de acupunten uitgeoefend welke op de meridianen gelegen zijn. Deze vorm van massage kan ook gecombineerd worden met kruiden, zalven en kompressen. Tuina kan ook preventief worden gebruikt. 
Tuina betekent letterlijk druk en wrijf.

Shiatsu
shiatsuDat men in Japan de leer van de oude Chinezen aan de basis heeft gestaan van de Anma Massage, heeft u kunnen lezen bij Anma Massage. Deze inzichten hebben rond 1920 geleid tot de doorontwikkeling van de oude vormen. Tokujiro Namikoshi heeft deze kennis toegepast om tot de ontwikkeling van een therapeutische vorm te komen, welke hij massage door vingerdruk noemde. Shiatsu betekent letterlijk vinderdruk. Er wordt hoofdzakelijk gewerkt met de duimen. 
Uitgeoefend op één van de 700 acupuncten van ons lichaam, wordt daarmee het herstellend vermogen van ons lichaam aangesproken. De acupunten worden in de Shiatsu 'tsubo' genoemd wat kruik of fles betekent. Tsubo's kunnen spanning opslaan en hierdoor worden signalen niet meer goed doorgegeven wat onbalans veroorzaakt. Onbalans leidt tot minder energie, wat uiteindelijk tot ziekte kan leiden.

Hotstone massage
Hotstone massageHot Stone betekent hete steen, lees warme steen, want de stenen zijn ongeveer 45 - 50 graden warm. De stenen hebben een vulkanische oorsprong en zijn in de loop der jaren glad gepolijst door water, zand en Moeder Natuur. Hotstone massage is niet iets nieuws, in de tijd van de Grieken en Romeinen werden er al warme stenen in de badhuizen gebruikt. Doel van deze massage is diepe ontspanning, een reinigend effect en het aanspreken van het zelfherstellend vermogen van ons lichaam. Een Hot Stone is puur natuur, maar er zijn wel bepaalde gevallen waarbij het beter is om hier geen gebruik van te maken. Denk aan het gebruik van anti-depressiva, ontstekingsremmers, in het geval van reuma, psoriasis en trombose of bij zwangerschap.

Sportmassage
sportmassageEen definitie van sportmassage die wij tegenkwamen is: het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gegezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of de nadelige gevolgen van de sportbeoefening weg te nemen. Bij sportbeoefening worden er stoffen in ons lichaam verbrand welke de vermoeidheidsverschijnselen en kramp (verzuring) veroorzaken. Deze afvalstoffen worden bij de massage uit de spieren weggemasseerd. Dit dus na de sportbeoefening. De massage kan ook voor het sporten gebruikt worden om het lichaam op temperatuur te brengen of houden en tijdens de rust om de effecten van het afkoelen te minimaliseren.
 
Thaise Kruidenstempelmassage  - Thai Herbal Massage
Thaise Kruidenstempelmassage is een ontspanningsmassage die uit meerdere behandelingen bestaat. De masseur begint met een reinigende behandeling van de rug en gebruikt hiervoor warme compressen, gevolgd door een schouder- en rugmassage met de thaise kruidenstempels. De kruidenstempels bevatten meerdere verschillende kruiden, elk met een eigen doel en werkingsgebied. De kruidenstempels worden ook wel eens kruidenballen genoemd.
Na de kruidenstempels volgt de ontspannende rugmassage met warme olie, deze diepe ontspannende massage krijgt de meest gespannen persoon los en lekker in zijn of haar vel. 
Hierna volgt de hoofdmassage en als kroon op het werk een warme oliemassage van de voeten... 
De complete behandeling duurt ongeveer 1 uur en het is raadzaam om u naar huis te laten rijden. Kunt u nog wat langer nagenieten...

De Thaise Kruidenstempelmassage komt nog wel eens voor in combinatie met 'Khun Mai Massage', khun mai betekent vrij vertaald als herboren en dat beschrijft de uitwerking zeer goed!

Ayurvedische massage of ayurveda massage
ayurveda massage of ayurvedische massageAyurveda is afkomstig uit India en wordt gezien als de oudste, op schrift gestelde, gezondheidsleer en geneeskundig systeem. Ayurveda betekend kennis van het leven. Binnen de ayurvedische geneeskunde neemt massage een centrale rol in. Het is dus ook niet zo vreend dat er niet 1 soort van massage is die dé ayurvedische massage genoemd kan worden. Over het algemeen kenmerken ayurvedische massages zich door een holistische benadering, wordt er in ruime mate met olieën gewerkt en kunnen deze olieën voorzien zijn van geneeskrachtige kruiden. De massage is gericht op het herstellen van de balans tussen de drie dosha's en de 5 elementen; Vata ether en lucht, Pitta vuur en Kapha water en aarde. Het hele lichaam wordt gemasseerd, ook het hoofd en gezicht en er wordt rekening gehouden met de gesteldheid van de persoon, zijn of haar specifieke klachten en eventuele pijn(en). Bij deze therapeutische massages kan de masseur ook met rijst, droge kruiden of kruidenstempels masseren. Ayurvedische massage maakt onderdeel uit van de voorbereiding op Pancha Karma, de vijfvoudige reinigingsmethode.

Sweda massage
sweda massageSweda massage komt uit Tibet en vindt zijn oorsprong in een combinatie van buitenlandse invloeden uit de landen rondom Tibet. Zo zijn elementen uit de Indische Ayurveda overgenomen, uit China Qing-Bai en elementen uit de Nepalese en Tamil-cultuur. Onder koning Songsten Gampo, die leefde in de zevende eeuw na Christus, heeft de Tibetaanse cultuur zijn identiteit verkregen. Het was deze koning die het liet vastleggen, standariseerde en onderwijs organiseerde. Niet alleen op het gebied van massage, maar veel breder. Grammatica, filosofie, logica, gezondheidseer, bestuurskunde en natuurwetenschap werden voor het nageslacht vastgelegd. 
Sweda massage maakt onderdeel uit van het Sweda therapeutische lichaamswerk en bestaat verder uit gesprekstherapie en meditatie. Kenmerkend zijn de ademhaling, het energiegerichte en de holistische benadering. 

Triggerpointmassage
triggerpoint massageTriggerpointmassage is een relatief nieuwe vorm van massage. Hierbij wordt op zoek gegaan naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Twee artsen in Amerika, Janet Travell en David Simons, ontdekten dat veel klachten ontstonden door zogenaamde spierknopen. Het eerste artikel van dr.Travell publiceerde zij al in 1942. Dr. Travells persoonlijke succes met een specifieke patiënt president John F. Kennedy, had een diepgaand effect op de ontwikkeling van deze methode. Bij triggerpointmassage worden deze 'spierknopen' opgezocht en gemasseerd. Één van de meest populaire methodes onder masseurs is die van Clair Davies, de auteur van het Handboek triggerpoint-therapie. Binnen deze methode wordt gebruik gemaakt van korte diepe knedingen. Een belangrijk onderdeel van de behandeling is dat de patiënt dit zelf meerdere malen per dag herhaalt, waarbij het gebruik van massagehulpmiddelen vaak de voorkeur krijgt of zelfs noodzakelijk is.

Stoelmassage
stoelmassageDe massage wordt gegeven op een speciale, ergonomische stoel welke wordt meegebracht door de masseur. Tijdens de massage oefent de masseur druk uit met de ellebogen, handen, handpalmen en vingers op hoofd, nek, rug, schouders, armen en handen waardoor blokkades worden opgeheven en zwakke plekken worden versterkt. Door stress en/of bijvoorbeeld een slechte werkhouding ontstaan er allerlei blokkades die kunnen leiden tot lichamelijke klachten zoals stijve en pijnlijke spieren. Het lichaam komt op die manier weer goed in balans. Stoelmassage is effectief en werkt preventief en ontspannend. Het vermindert o.a. stress en vermoeidheid en kan de werksfeer en prestaties verbeteren. Stoelmassage is niet bedoeld ter behandeling van medische klachten maar vermindert en voorkomt klachten zoals RSI en symptomen van stress. De kleding kan gewoon worden aangehouden en mede hierom is deze vorm massage een geliefd ziekte-preventiemiddel in het bedrijfsleven.

Zweedse massage
zweedse massageWe noemen deze massage Zweeds, omdat het door de Zweedse gymnastiekleraar en schermer Per Henrik Ling is ontwikkeld. Zoals te lezen is bij Klassieke Massage is dit niet helemaal terecht. Ling combineerde de bewezen massagetechnieken van de oude chinezen met de kennis uit het Westen en noemde deze methode in eerste instantie The Swedish Movement System. Later is deze naam veranderd in Swedish Massage System en hier in Nederland bekend onder de naam Zweedse Massage. Kenmerken: langzame glijdende bewegingen met de bloedstroom mee richting het hart, om de doorstroming te bevorderen. Ook de gewrichten kunnen worden gemasseerd om de doorbloeding te stimuleren en de bewegingsvrijheid te vergroten. Deze vorm van massage is hoogstwaarschijnlijk één van de meest voorkomende massagevormen in het Westen. Per Henrik Ling leefde van 1776 tot 1839 en de Nederlander Mezger heeft deze vorm gedocumenteerd en de Franse benamingen aan de massagetechnieken gegeven. Deze benamingen zijn tot op heden nog in gebruik.

Reflexzone massage
reflexzonemassage voetreflextherapieAlle organen en lichaamsdelen zijn door energiestromen met bepaalde reflexgebieden in de voet en hand verbonden. Eigenlijk is de hele mens terug te vinden in de voet. Als er iets aan de hand is met een van onze organen, zal de corresponderende plaats op de voetzool dit aantonen middels een verandering. Reflexzonemassage werkt met deze punten met als doel om blokkades op te heffen, de doorstroming van energie te bevorderen of om pijnklachten te verminderen. Voetreflextherapie en handreflexmassage zijn oeroude vormen van massage en therapie. De Chinezen en Egyptenaren kenden de geheimen van deze therapie al heel vroeg.
De reflexologie zoals wij die nu kennen is voortgekomen uit de zonetherapie, ontwikkelt door William Fitzgerald, een vooraanstaande Amerikaanse arts uit de 19e eeuw.

Acupressuur
acupressuurAcupressuur is een samenstelling van twee woorden welke verwijzen naar acu - acupunctuur of acupunten en pressuur - to press wat druk uitoefenen betekent. Acupressuur en shiatsu worden nog weleens door elkaar gehaald. Het verschil zit hem in de oorsprong en de technieken die gebruikt worden. Acupressuur komt uit de Traditionele Chinese Geneeskunst, shiatsu uit Japan en sinds kort komt men dezelfde technieken tegen bij de stoelmassage. Stoelmassage komt uit de Verenigde Staten en is slechts tientallen jaren oud en gebaseerd op meerdere massage technieken. Bij acupressuur oefent de masseur druk uit op de acupunten welke op de meridianen zijn gelegen. Bij shiatsu kent men ook de tsubo's in welek energie kan worden opgeslagen. De acupunten komen overeen met die uit de acupunctuur. Bij acupressuur gebruikt men de duimen en de vingers om op een kleine specifieke plaats druk uit te oefenen.

Bindweefselmassage

bindweefselmassageBindweefselmassage wordt toegepast op de bindweefsellaag van het lichaam, dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, hierbij gaat men ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met alle klieren, organen en andere lichaamsdelen. Door deze zones te stimuleren, wordt ook het orgaan gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. Zo'n prikkel wordt gegeven door middel van verschillende massagetechnieken met de handen. Deze technieken kunnen variëren van lichte aanrakingen (oppervlakkige strijkingen) tot het rollen van de huid. Door deze massagegreep wordt de huid en het bindweefsel gestimuleerd. Daardoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert de staat van het bindweefsel. Op deze manier kunnen zogenaamde ‘verklevingen' verminderen. Ook de zenuwuiteinden die in de huid en in het bindweefsel liggen, krijgen door de massage een prikkel. Het effect van deze prikkel beperkt zich niet tot de huid maar werkt door op andere delen van het lichaam.

Marma massage
marma massageMarma massage maakt onderdeel uit van de Indische gezondheidsleer Ayurveda. Marma massage is ongeveer 1500 jaar voor Christus al beschreven en daarmee een van de oudste vorman van massage. Bij Marma massage gaat het om de kennis over de 107 marmapunten op ons lichaam. Deze marmapunten lijken op de acupunten uit de Traditionele Chinese Geneeskunst met het verschil dat de acupunctuur duizenden punten kent en Marma Massage 107. Marmapunten zijn plaatsen op ons lichaam waar verschillende weefsels bij elkaar komen, zoals spieren, botten, gewrichten, aders, zenuwen, huid en vlees. Deze punten zijn sterke energiecentra en het doel van de massage is het herstellen van balans tussen lichaam, geest en zintuigen of het opheffen van blokkeringen in deze centra.

Holistische massage
holistische massageHolistisch, holisme en holos verwijzen naar heel of volkomen. Uitgangspunt binnen de holistische gedachte is dat de mens een eenheid vormt met zijn geest, lichaam en energie. Een volmaakt geheel. De een kan niet zonder ander en als de een niet goed functioneerd, zal dat gevolgend hebben voor de andere. Een symptoon kan dus ergaens anders verschijnen dan waar de oorzaak zit. Holistische massage is dus niet alleen een lichamelijke aangelegenheid, de geest moet zich ook ontspannen en dan kan er energieoverdracvht plaatsvinden. lichaam, geest en energie als drie-eenheid. Deze massage is een samenstelling van de meest goed werkende elementen uit verschillende massagetechnieken en kan slechts door zeer ervaren massage specialisten worden uitgevoerd.

Shantalamassage of babymassage
shantala babymassageDeze vorm van massage vindt zijn oorsprong waarschijnlijk in India. De Franse arts Frederick Leboyer kwam in contact met een moeder die haar baby op deze wijze masseerde. De naam van de moeder was Shantala en hiermee heeft Dokter Leboyer de basis gelegd voor wat wij in het Westen Shantala noemen. Hij redeneerde dat wij door onze drang naar hygiëne te ver waren doorgeschoten en hierdoor weinig lichaamscontact hebben met onze dierbaren. De Westerse opvattingen zijn over het algemeen al zo dat wij niet zo snel 'klef gaan zitten doen'. Voor een baby die nog niet verbaal kan communiceren is elke vorm van aanraking dus informatie. Shantala is erop gericht om de tastzin van onze huid aan te spreken. Mede hierdoor wordt de stof oxytocine aangemaakt dat een rol speelt bij gevoelens van tederheid en verbondenheid. 
Je kan er dus niet vroeg genoeg mee beginnen, alleen maar te vroeg mee stoppen....

Energetische massage
energetische massageDeze zachte vorm van massage werkt meer op het energetisch lichaam dan dat de masseur de lijnen van de spieren en bindweefsel volgt. Over het algemeen betreft het zachte aanrakingen, wrijvingen en technieken die zeer ontspannend werken. Doel van de massage is voor de ontvanger om zich te richten op de energiestroom in het lichaam en meer nog op de uitwerking van de massage dan op de plaats van de aanraking te letten. De energetische massage wordt vaak gecombineerd met andere vormen zoals haptonomie vanwege het ontladende karakter en klassieke massage vanwege de lichamelijke ontspanning. 
Emotioneel kan dit het een en ander losmaken waarbij herkennen, erkennen en aanvaarden voorop staan. Dan kan er heling plaatsvinden. 

Intuitieve massage
intuïtieve massageIntuïtieve massage is zoals het woord het zegt; vanuit de intuïtie. Men bedoelt hier dus niet de anatomische en musculaire lijnen van het lichaam volgend, maar eigenlijk zonder vooropgezet plan en luisterend naar wat het lichaam nodig heeft, hierop de behandeling steeds verder voortzetten. Voorwaarde is dat men naar het lichaam kán luisteren, de ontvanger geheel ontspannen is zodat het lichaam kan spreken en er geen storende factoren zijn. 
De handen worden dan gestuurd vanuit het hart, je intuïtie en je centrum. 
De helende werking werkt door in het hele lichaam - bloedsomloop, spieren, organen en huid en versterkt de natuurlijke lichamelijke energieën - aura, chakra en energiebanen. 

Dynamische massage
dynamische massageDynamische massage is bedoeld als ontspanning en om je lichaam losser te maken. Het kan gecombineerd of ingepast worden in een andere massage, zoals bijvoorbeeld bij Integratieve massage. Naast de puls als belangrijkste massagetechniek worden er soms ook openende en ruimte gevende technieken gebruikt zoals stretchings of mobiliserende technieken om spieren losser te maken. Het kan verstillend werken of je juist helderder en energieker maken. Het heeft een positieve uitwerking op spieren en gewrichten, spanning en andere lichamelijke klachten, ook als stress of (oude) trauma’s de oorzaak zijn. 
Bij zwangerschap is het goed voor je lichaam, ontspannend en genieten voor twee.

Polariteitsmassage
polariteits massageBegin vorige eeuw is de polariteitsmassage ontwikkeld door de Oostenrijkse natuurgeneeskundige Randolph Stone. Hij ontdekte dat het menselijk lichaam, net als de Aarde, over positief en negatief geladen polen beschikte. De bovenzijde van ons lichaam is positief geladen, de benen en voeten zijn negatief geladen. Polariteitsmassage is een energetische en integratieve massage tussen de verschillende polen van ons lichaam, waardoor de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld. Als een van die drie uit balans is, geeft dat ergens anders in het lichaam een opeenhoping of tekort van energie ten opzichte van de andere. 
De polariteitsmassage is er op gericht om de energiestroom weer op gang te brengen, optimaliseren en de balans te herstellen. 

holistic pulsingHolistic Pulsing
Holistic Pulsing zijn twee engelse woorden welke staan voor holistisch het geheel en pulserend. 
Vrij vertaald betekent het zoiets als het geheel in een pulserende beweging brengen. Men brengt het lichaam, gekleed op een behandeltafel, ritmisch en pulserend in beweging. Er wordt gewerkt met een golvende, stromende bewegingen welke tot doel hebben een diepe lichamelijke ontspanning te brengen, waardoor er een steeds grotere bewustwording van het lichaam optreedt. De innerlijke stem wordt weer of beter gehoord. 
Door de ritmische bewegingen komt het lichaam snel tot rust en ontspanning en zal degene die de massage ontvangt steeds dieper in de beweging 'wegzakken'.

Integratieve massage
integratieve massageIntegratieve Massage is een combinatie van 3 massagevormen wat vooraf wordt gegaan door een kort gesprek. Het gesprek is noodzakelijk om de massage af te stemmen op de persoon en het moment. Dezelfde persoon zal dus niet snel twee keer dezelfde behandeling ontvangen. Er wordt gebruik gemaakt van dynamische massage in het begin om te ontspannen, gevolgd door intuïtieve massage met olie voor de diepe ontspanning van huid en spieren en als laatste een polariteits massage voor het herstellen van de balans in energieën. Doel van de volledige behandeling is een diepe ontspanning, herstel van de balans tussen geest, emotie en lichaam en om het zelfherstellend vermogen aan te spreken. Het betreft een massage van het hele lichaam.

Aquamassage
aquamassageAqua Massage is een mechanische massagevorm, een combinatie van warmtetherapie en acupressuur. De basis wordt gevormd door drie natuurlijke elementen: kracht, warmte en water. Nadat het water is opgewarmd (ca. 30 graden Celsius) masseren krachtige waterstralen drie zijden van het lichaam, zonder dat men daarbij nat wordt. Men kan geheel gekleed in het apparaat. Dat komt door een speciale waterdichte nylonlaag tussen het water en het lichaam. Deze laag is zo dun dat velen toch het gevoel krijgen door het water aangeraakt te worden. Men ligt met het gezicht naar beneden op een massagebank. De zesendertig sproeikoppen (jets) volgen via een rails een traject over het gehele lichaam, van de voeten tot aan de nek en weer terug. De frequentie van de pulsaties kan men variëren, evenals het tempo waarin de waterstralen zich heen en weer over het lichaam bewegen. De massage is zeer intensief en heeft binnen 10 tot 15 minuten een buitengewoon ontspannende werking. De aqua massage bevordert de bloedcirculatie en daarmee het zelfgenezend vermogen van het lichaam, ontspant en revitaliseert pijnlijke spieren en verlicht pijn en spanning.

Lypossage
lypossageLypossage is ontwikkeld door de Amerikaanse massagetherapeut Charles Wiltsie en deze vorm maakt gebruik van technieken uit de fysiotherapie, lymfedrainage en bindweefselmassage. Het betreft een figuurcorrigerende massage die een aantal malen gegeven dient te worden. De eerste paar keer aelfs meerdere malen per week. Met lypossage verliest u geen kilo's maar centimeters. De therapie kan zeer plaatselijk worden ingezet en wordt meestal toegepast rond de buik, billen, bovenbenen en heupen. Het wordt gezien als een veilige niet chirugische ingreep, als alternatief voor lyposuctie. Deze methode werkt echt, je hoeft er niet in te geloven en is veilig, mits de behandelaar over de juiste ervaring en kwalificaties beschikt.

Cupping of Kassath Hawa Bedoeïnenmassage
cupping, vacuumtherapie, schropfenDeze eeuwenoude vorm van vacuümmassage wordt tegenwoordig vaak als nieuw gepresenteerd, maar is dat dus niet. Wat wel nieuw is, is de benaming Kasaath Hawa Bedoeïenmassage zoals die door La Cure op de Nederlandse markt is gebracht. De techniek erachter komt al uit de tijd van de oude Chinezen en gaat uit van de dieptewerking, omdat door het vacuüm in het stolpje ook het bingweefsel bereikt wordt. Zoals op de laatste Olympische Zomerspelen te zien was, waren er talrijke Aziatische zwemsters die voor hun te leveren prestatie gebruik hebben gemaakt van cupping. De kenmerkende ronde cirkels op de rug lieten zien dat deze kunst tegenwoordig nog steeds populair is. Cupping is ook bekend onder de naam schröpfen, fire-cupping, koppen zetten en vacuüm-therapie.

Chinflex
chinflexChinflex is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage principes. 
De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Chinflex dankt zijn succes aan twee systemen die elk hun effectiviteit hebben bewezen. Voetzonereflexmassage en de massage van de acupunten en meridianen welke op de voeten en onderbenen zijn gelegen. De Chinezen gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden of als er klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen. 
De combinatie van de beide massagetechnieken, plus het feit dat er hele prettige, ontspannende, intensieve massage technieken toegepast worden op knieën, onderbenen en voeten, maakt deze massage tot een ongekende weldaad.

Lomi Lomi massage
lomi lomi massageLomi Lomi Massage is afkomstig van Hawaii en is voortgekomen uit de rijke traditie en cultuur van diverse hawaiiaanse eilanden. Lomi Lomi omvat zowel lichamelijke als spirituele aspecten en is ongeveer 5000 jaar geleden ontstaan. Het is een rustige ritmische massage, gericht op ontspanning en genezing. Lomi Lomi is een volledige lichaamsmassage en duurt zeker een uur. Tijdens de massage is het lichaam afgedekt op de te massageren plaats na. Dit om de warmte beter vast te houden. Een lichte vorm van deze massage, toegepast op het gezicht, helpt een jeugdige huid te behouden en is een hulp bij de preventie van rimpeltjes.