Vind nu een alternatief arts / therapeut in
opvliegers te lijf met mindfulnessAMSTERDAM - Vrouwen die regelmatig last hebben van opvliegers kunnen baat hebben bij lessen in mindfulness. We hoorden de term al steeds vaker voorbijkomen en nu blijkt dat mindfulness ervoor zorgt dat vrouwen de menopauze beter door kunnen komen. 

Vrouwen van middelbare leeftijd die lessen volgen in mindfulness, waarbij ook gemediteerd wordt en stretchoefeningen gedaan, kunnen na het volgen van de lessen beter slapen en ervaren minder stress en spanning tijdens de menopauze.

Oefeningen 
Dat blijkt uit een nieuwe Amerikaanse studie van de University of Pensylvania. 110 Vrouwen werden in twee groepen onderverdeeld. Alle deelneemsters gaven aan minimaal vijf opvliegers per dag te hebben. Groep 1 volgde acht weken lang een mindfulnessles van 2,5 uur. Daarnaast kregen ze een cd mee naar huis om thuis oefeningen te doen. De tweede groep werd op een wachtlijst gezet.

Intensiteit
Groep 1 rapporteerde na het programma minder opvliegers, stress en spanning. Hoewel groep 2 geen lessen had gevolgd zagen ook deze vrouwen een verbetering in de intensiteit van de opvliegers. Het aantal opvliegers bleef bovendien gelijk in beide groepen. Onderzoekers concluderen daaruit dat mindfulness niet direct voorkomt dat je opvliegers krijgt, maar dat het je leert er beter mee om te gaan. 

Bron: www.telegraaf.nl gepubliceerd op 18 maart 2011. 

Link naar de andere nieuwsberichten op de homepage